Ons onderwijs

Jet-Netschool

Het Van Maerlantlyceum is een Jet-Netschool. Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. In Jet-Net werken bedrijven samen met havo- en vwo-scholen.

Doel is het onderwijs in de exacte vakken aantrekkelijker te maken en de beroepsperspectieven in industrie en technologie beter zichtbaar te maken. Samen ontwikkelen zij uitdagende activiteiten die aansluiten bij de bètavakken in het curriculum. Samen met o.a. Philips worden op het Van Maerlantlyceum tal van activiteiten georganiseerd voor diverse

leerjaren. V5 brengt bijvoorbeeld een bezoek aan Philips Healthcare en leerlingen uit de tweede klas gaan een eigen game te bouwen op hun mobiele telefoon. Ook staat een gastles over licht gepland. Voor een overzicht van activiteiten zie activiteiten/Jet-Net.

Voor meer informatiekun je terecht bij  je docent exacte vakken of mw. A. Vermeijlen, docent scheikunde, via e-mail: a.vermeijlen@vanmaerlantlyceum.nl.  Hier kun je ook aanmelden voor activiteiten.

Zie ook www.philips.nl//research/jet-net