opbouw van de school

Aantal leerlingen op onze school

Opbouw van de school

Onze school heeft één brugjaar en drie soorten brugklassen: de havo-brugklas, de havo/vwo-brugklas en de gymnasiumbrugklas.

De havo-brugklas is er voor de leerlingen die al zeker weten dat ze naar het havo gaan. In de andere klassen heb je tijd om te kiezen.

Pas na afloop van de havo/vwo-brugklas en de gymnasiumbrugklas bepaal je samen met je ouders en docenten wat het best bij jou past: havo of vwo. Als je naar het vwo gaat, kun je kiezen voor het gymnasium of het atheneum.
Als je naar het havo gaat, kun je uit de vakken Frans, Duits en Spaans er twee kiezen.

In de derde klas kies je opnieuw. Dan bepaal je welke vakken je in de Tweede Fase gaat volgen en waarin je examen doet.

Fijn om te weten: we bieden op het Van Maerlant alle profielen aan. Dus heb je een talenknobbel, een rekenknobbel, een kunstknobbel, of ben je gewoon overal even goed in? Op het Van Maerlant kun je de vakken kiezen waar jij je graag in verdiept!

muziek en poëzie

Laat je talenten zien

Wil je nieuwe vrienden maken? Laat je talenten zien! Dan zie je vanzelf wie dezelfde interesses hebben. Op het Van Maerlant krijg je daar echt veel kansen voor.
Dat begint al op de contactdag, in het begin van het jaar. Een van de opdrachten was: maak een poster over jezelf. Ik heb de poster helemaal getekend en er een grote gitaar op gezet. Dat zijn mijn grootste hobby's: tekenen en muziek maken.