Aantal leerlingen op onze school

Opbouw van de school

Onze school heeft één brugjaar. Leerlingen worden op basis van het advies en het onderwijskundig rapport van de basisschool geplaatst in een gymnasiumbrugklas of in een havo/vwo-brugklas. Het programma van de gymnasiumbrugklas biedt getalenteerde leerlingen extra uitdaging bij o.a. het vak klassieke cultuur en bij wiskunde met een module Robotica. Voor leerlingen uit de havo/vwo-brugklas blijft instroom in gymnasium 2 mogelijk.

Aan het eind van leerjaar 1 bepaal je samen met je ouders en docenten welk schooltype voor jou het meest geschikt is: havo of vwo.

Wanneer je na de brugklas naar het vwo wilt, moet je kiezen tussen het gymnasium (met Latijn en Grieks) en het atheneum (zonder deze vakken). In de derde klas kies je opnieuw. Dan bepaal je welke vakken je in de Tweede Fase (leerjaar 4, 5 en 6) gaat volgen en waarin je examen doet.

Als je na de brugklas naar het havo gaat, moet je uit de vakken Frans, Duits en Spaans er twee kiezen. Tijdens het derde jaar kies je de vakken die je verder in de Tweede Fase (leerjaar 4 en 5) gaat volgen en waarin je examen doet.

Het Van Maerlantlyceum biedt in de Tweede Fase van havo en vwo alle profielen aan.

muziek en poëzie

Laat je talenten zien

Wil je nieuwe vrienden maken? Laat je talenten zien! Dan zie je vanzelf wie dezelfde interesses hebben. Op het Van Maerlant krijg je daar echt veel kansen voor.
Dat begint al op de contactdag, in het begin van het jaar. Een van de opdrachten was: maak een poster over jezelf. Ik heb de poster helemaal getekend en er een grote gitaar op gezet. Dat zijn mijn grootste hobby's: tekenen en muziek maken.