Van Maerlantlyceum organiseert Community Day

27 september 2019

Van Maerlantlyceum organiseert Community Day
Het Van Maerlantlyceum zet zaterdag 28 september de deuren wagenwijd open. De school bestaat honderd jaar en viert dat feest ook met de 'buitenwacht'. Buurtbewoners, familie en vrienden van leerlingen en personeel, en alle anderen met een zwak voor het Van Maerlant kunnen tussen 10.00 en 13.00 uur binnenlopen voor een tijdreis door het verleden en het hier en nu. En dat is een goed idee voor iedereen die zijn weekend graag in opperbeste stemming begint.

Her en der verspreid in de school verleiden leerlingen en docenten de bezoekers tot smakelijke, leerzame, creatieve of gewoon gekke activiteiten. Zo is er een kermis in de gymzaal, en een escaperoom in de kelder. Wie zijn historische kennis wil toetsen, schuift aan bij de pubquiz. In de hal is een fotoexpositie van heel veel nieuw en oud –vaak wonderschoon- beeldmateriaal. Creatieve geesten kunnen meebouwen aan een kunstwerk. Meer zin in een scheikundige proef of paella met een mondje Spaans? En als afmaker een rondje poëzie in de jongenskleedkamer?

Voor rector Emmeken van der Heijden is de feestdag van zaterdag een must in het feestjaar, waarin later ook een grote reünie gepland staat. "Een school is geen eiland. In het onderwijs draait het ook altijd om de verbinding met anderen, op het Van Maerlant zeker. Inderdaad, vandaar de Community Day; zaterdag willen we die verbinding niet alleen zien, maar willen haar ook graag vieren."
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website: https://www.vanmaerlantlyceum.nl/lustrum/community-day/