Van Maerlant viert de liefde

04 februari 2020

Can you feel the love? Die vraag krijgen de bezoekers van de muziekavonden van het Van Maerlant op donderdag 6 en vrijdag 7 februari voorgelegd. Het antwoord staat op voorhand vast: JA!

Twee schoolkoren, een vol orkest, een semi-profi vocalgroep én gemanipuleerde filmbeelden uit The Lion King laten het Parktheater donderdag- en vrijdagavond hoe dan ook overlopen van onversneden liefde voor de muziek.
Muziekdocente Anne Swinkels dacht het allemaal uit. Aanleiding vormde de heruitgave van de animatieklassieker The Lion King. Swinkels: "Opeens kende iedereen de muziek weer, werden overal de liedjes gezongen. Heerlijk al die happines." Swinkels sloeg enthousiast aan het schrijven, bewerkte de arrangementen voor het schoolorkest, het onderbouw- en het bovenbouwkoor. Aan eindexamenleerling Simon Bergman gaf ze de partituur. Die knipte en bewerkte de filmbeelden van de originele Disneyfilm zo dat deze qua timing en emotie perfect bij de muziek passen. Swinkels: "Dat was een hele klus. Maar het resultaat wordt mega spectaculair."

The Lion King is onderdeel van de jaarlijkse muziekavonden van het van Maerlantlyceum. Honderden leerlingen deden de afgelopen weken auditie om tijdens een van die avonden te mogen optreden. Swinkels: "Al jaren is het aantal aanmeldingen zo enorm, dat alleen de zangers, bandjes, instrumentalisten en musicalsterren met de allerbeste optredens een plekje in het programma scoren. Natuurlijk is dat om heel blij van te worden: zo veel muzikaal enthousiasme op één school." Het programma wordt doorsneden met cabareteske entre acts en een opzwepende choreografie van het schoolballet.

Hilarisch hoogtepunt is voor Swinkels het optreden van een van de coverbandjes. "Die spelen 'Sad supermarket song', een nummer van Mozes and the Firstborn. Dat is toch wel hét bewijs dat we hier best lekker bezig zijn. Mozes and the Firstborn is immers een band die zijn roots op het Van Maerlant heeft. Dat die door de nieuwe generatie leerlingen de moeite van het coveren waard wordt gevonden...."

De muziekavonden starten om 19.30 uur. Na afloop is er een afterparty met jamsessies in de foyer. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Parktheater Eindhoven en kosten 10 euro.