Nieuws

Thema-avond ouderraad 1 februari 2018

06 november 2017

Inmiddels is er een nieuwe datum bekend voor de thema-vergadering van de ouderraad (in plaats van de door de weersomstandigheden afgelaste bijeenkomst van 11 december jl. 

De nieuwe datum is 1 februari 2018.

 

Opnieuw komt Marina van der Wal een lezing geven, gebaseerd op haar net verschenen boek "Vrij(be)wijs".

 

In verband met de organisatie van de avond het verzoek per omaande in te schrijven via deze link: https://emm86806.activehosted.com/f/55. De link werkt blijkbaar beter in internet explorer dan in google chrome.

Kijk eventueel ook op de site van Marina van der Wal voor meer informatie.
http://www.marinavanderwal.nl/agenda/maerlant-lyceum-eindhoven/

 

Vorig jaar was haar lezing : "Een puber in huis, hoe houd je het gezellig." ook een succes, ik hoop dat we dit keer opnieuw een volle zaal zullen hebben.

 

Met groet,
Sybil Meersschaert,
Voorzitter Ouderraad

 

Over het boek:
Help je kind en puber op weg bij liefde en seks
Goed nieuws voor alle ouders: seksuele voorlichting was nog nooit zo gemakkelijk! In Vrij(be)wijs laten Marina van der Wal en Bram Bakker op basis van de meest recente onderzoeken, hun eigen ervaringen én met veel humor zien hoe je je mannetje staat bij de gevreesde vraag 'waar komen baby's vandaan?' tot het kopen van de eerste condooms.
Seksuele voorlichting is niet het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes. Er is veel meer. Seksuele voorlichting is de manier waarop je voorleeft hoe je met elkaar omgaat. Liefde, medeleven, zelfvertrouwen en bijvoorbeeld het leren aangeven van je grenzen en het respecteren van de grenzen van een ander. In Vrij(be)wijs leren opvoedkundige Marina van der Wal en psychiater Bram Bakker je op een toegankelijke manier hoe je omgaat met kinderen en de onvermijdelijke gesprekken over liefde en seks.