Thema-avond Jongeren en Verslavingen

07 oktober 2019

21 oktober 20.00 uur: Thema-avond Jongeren en Verslavingen

Verslavingen bij jongeren komen helaas met enige regelmaat voor: roken, alcohol, drugs, etc.. Veel heeft te maken met verleidingen en (nieuwe en veranderende) interne gevoelens.

Onder het programma van De gezonde school en genotmiddelen, https://www.dgsg.nl, heeft het van Maerlantlyceum het initiatief genomen om samen met de GGD de leerkrachten via het lespakket 'In Charge' hierin te trainen. De leerlingen krijgen lessen over zelfcontrole, waardoor ze beter in staat zullen zijn om allerlei verleidingen te weerstaan.

Ouders spelen in dit verhaal natuurlijk een belangrijke rol en om de ouders hierbij te betrekken heeft de ouderraad een thema-avond georganiseerd op 21 oktober vanaf 20.00 uur.

Tijdens deze avond zullen de GGD en Novadic Kentron uitleg geven over:

*     verslavingen bij jongeren – signalen, gevaren;
*   het lespakket In Charge;
*   cruciale samenwerking van de omgeving – school, ouders, experts;
*   tools voor ouders.

Het belooft een informatieve, interactieve avond te worden en we nodigen iedereen hiervoor van harte uit!

Voorafgaand aan de thema-avond, vindt de jaarvergadering van de ouderraad plaats om 19.30 uur.

agenda jaarvergadering
U bent ook daar van harte welkom!

Tot 21 oktober!

De Ouderraad