Theatertijd in Teams

02 maart 2021

Drie Eindhovense scholen hebben de handen ineengeslagen. Het Montessori College Eindhoven, het Van Maerlantlyceum en het Huygens Lyceum presenteren gezamenlijk Theatertijd in Teams.

Vanaf de herfstvakantie hebben leerlingen van deze 3 scholen hard gewerkt aan een vijftal presentaties onder leiding van studenten van de Fontys Academie voor Theater.Tot de kerstvakantie hebben de studenten op de scholen theaterworkshops gegeven. Daarna hebben ze tijdens de lockdown hun repetities radicaal om moeten gooien om online toe te werken naar een presentatie in Teams.

Elke groep heeft gewerkt vanuit een klassiek werk uit de theatergeschiedenis. Te denken valt o.a. aan een Nederlandse klassieker zoals Van den Vos Reynaerde, Othello van William Shakespeare en het Griekse verhaal van Ifigeneia. Elke groep heeft daar zijn eigen draai aan gegeven. De klassieke werken zijn de basis geweest.

Ben je nieuwsgierig naar het eindresultaat? Kom kijken en meld je aan!
Deze presentaties zijn online te zien op donderdag 4 maart om 16:00 uur en 19:00 uur.
Aanmelden met naam en tijd via theatertijd@gmail.com