Nieuws

Schrijf een gedicht voor de dodenherdenking op 4 mei 2018

27 februari 2018

OPROEP AAN ALLE EINDHOVENSE SCHOLIEREN!

 

SCHRIJF EEN GEDICHT VOOR DE DODENHERDENKING OP 4 MEI 2018


en lees het zelf voor

 

bij de Oude Toren in Woensel om 20.00 uur en
bij het Philips monument op Strijp-S om 18.00 uur

 

De herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is er niet alleen om met ouderen terug te blikken, maar ook om met de jeugd van nu naar het heden en de toekomst te kijken. Sinds 1945 leven wij in Nederland in vrede en vrijheid, maar op veel plaatsen in de wereld is dat heel anders. Daar moeten vrede en vrijheid nog bevochten worden. Maar ook onze vrijheid is niet voor eeuwig gegarandeerd. Daarom heeft het Comité 4 en 5 mei 2018 uitgeroepen tot JAAR VAN VERZET. Het gaat daarbij om het verzet tijdens de oorlog, maar ook om de inspiratie die het ons nu nog biedt.


Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven en de heer Hans de Jong, CEO van Philips Benelux, willen ook dit jaar de dodenherdenking afsluiten met een toepasselijk gedicht, door een scholier geschreven en voorgelezen.


Op vrijdag 13 april lezen 10 geselecteerden hun gedicht voor, waarna burgemeester Jorritsma en de heer De Jong hun keuze bekend zullen maken. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van de gemeente Eindhoven.


DUS: schrijf een mooi gedicht en mail dit uiterlijk 29 maart 2018 naar gedicht@stichting18september.nl

 

 

 

In verband met de aftrap van deze scholierendichtwedstrijd zijn op 1 maart jl. door Studie040 opnamen gemaakt op onze school.

 

Gisteren, 1 maart, zijn op school opnamen gemaakt i.v.m. de aftrap van de scholierendichtwedstrijd.

Volg voor het nieuwsbericht op de site van Studie040 onderstaande link

 

https://www.studio040.nl/eindhovense-scholierendichtwedstrijd-4-mei/content/item?1069409