Scholierencompetitie Watch Your World

09 december 2019

Welke school weet het meeste van de wereld?

Op maandag 16 december zullen we het weten. Dan laten de leerlingen van het Augustinianum en twee groepen van het Van Maerlantlyceum horen en zien wat ze waard zijn. De wedstrijd vindt plaats in de aula van gebouw R5 van Fontys, Rachelsmolen 1 in Eindhoven, van 10.00 tot 12.30 uur. Aan het slot reikt wethouder Mondiale Bewustwording Marcel Oosterveer de Eindhovense wereldbeker 2019 uit aan de winnaar. Dit jaar wordt de Scholierencompetitie voor 13e keer georganiseerd in Eindhoven.

In een aantrekkelijke spelvorm passeren thema's als het armoedevraagstuk, internationale samenwerking en mondiaal burgerschap de revue. Tijdens de inhoudelijke voorbereiding op het finalespel krijgen jongeren concrete en bruikbare tips over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere wereld.

In een levensgroot Triviantspel komen de diverse thema's aan de orde. Daarnaast krijgen de jongeren specifieke vragen over het werk van een kleine ontwikkelingsorganisatie - een lokale stichting – waaraan hun school is gekoppeld. De geldprijs die ze ermee winnen, gaat naar hun 'eigen (ontwikkelings-)organisatie'.

De projecten waarvoor de scholen strijden zijn van de Stichtingen Djenné (Mali), Cambodia Dutch en Bambale (Congo).

Zie voor meer informatie het persbericht