Profielwerkstukavond

20 mei 2019

We mogen terugkijken op een gezellige en zeer geslaagde avond, concluderende uit het gegeven dat aan het einde van de avond iedereen vertrok met een tevreden lach op het gezicht.

Er was een gevarieerd aanbod aan werkstukken te bewonderen uiteenlopend van "Pussy Poëzie" (hoe kunnen we kinderen in aanraking brengen met poëzie op een manier die hen aanspreekt) tot "modulaire robots in de ouderenzorg" en dan hebben we nog niet gesproken over "een grenzeloze mens". Een ding was zeker: alle leerlingen die hebben deelgenomen, hebben hun grenzen opengesteld en een stukje verlegd en daarbinnen hun bezoekers meegenomen.

Een ander hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Publieksprijs. Om 21 uur verzamelden alle bezoekers zich rondom de mechanische stemmachine in de hal vol spanning wachtend op de uitslag....en deze luidde als volgt:

1e prijs havo: Rinske Bruin en Maaike Scholten met hun onderzoek naar:
"de invloed van cafeïne op het reactievermogen bij verschillende lleeftijdsgroepen"

2e prijs havo: Rein Aarts en Bart den Teuling die hun bezoekers overtuigden van:
"Exercise is therapy"

1e prijs vwo: Susanne van der Geest, Eefje Kil en Anouk Huisman zij stonden hun mannetje met "De Feministische meetlat"

2e prijs vwo: Tom Huijben en Cédric Louwers lieten zien hoe economisch inzicht en technisch vernuft kunnen leiden tot "Modulaire robots in de ouderenzorg"

We zien weer uit naar de volgende Profielwerkstuk avond in 2020!