Leerlingen in gesprek met schrijvers

12 juni 2017

Wat vraag je als je de schrijver van je gelezen boek in levende lijve ontmoet? Waarom hij schrijver is geworden? Wanneer zijn volgende boek uitkomt? Onze leerlingen van vwo 3 en havo 3 bedachten uiteraard veel betere vragen en mochten die op maandag 22 mei in Boekhandel Van Piere stellen.

In de ochtend vereerde Buddy Tegenbosch (Pokerface & Oog om oog) de leerlingen van vwo 3 met een bezoek. Quirine Selker en Devon Noten uit G3a vroegen hem in het eerste deel van de bijeenkomst de hemd van het lijf met een aantal goed doordachte vragen. Daarna kwamen de andere leerlingen aan de beurt. Ze hadden zich klassikaal op het boek Oog om oog voorbereid en deden dat zo zorgvuldig en doordacht, dat de schrijver zich af en toe in verlegenheid gebracht voelde door de gedetailleerde kennis. De ontmoeting was een groot succes, Buddy was onder de indruk van onze leerlingen.

In de middag ontmoette havo 3 de schrijver van hun boek (Het kankerkampioenschap voor junioren) Edward van de Vendel, maar ook de hoofdpersoon van het boek, Roy Looman! Roy heeft een aantal jaar geleden in zijn puberteit lymfklierkanker gehad en Edward van de Vendel heeft daar dit bijzondere boek over geschreven. De leerlingen konden van heel dichtbij ervaren wat het betekent om als jeugdige kanker te krijgen. Roys openheid en betrokkenheid bij de ziekte in de vorm van zijn ambassadeurschap van Stichting Kika en zijn studie geneeskunde maakten de bijeenkomst extra bijzonder.

Klik hier voor een fotoverslag