Kangoeroewedstrijd

21 januari 2020

Donderdag 19 maart a.s. wordt weer de jaarlijkse kangoeroewedstrijd gehouden.

Doe je ook mee?
Geef je dan uiterlijk 13 februari op bij je wiskundedocent!

De wedstrijd
De W4Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd en door heel veel leerlingen wordt gemaakt. In Nederland doen er ongeveer 140.000 leerlingen mee op 2350 scholen.
De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school.
Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF.

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welke?
De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze steeds lastiger.
Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?
Je kunt individueel meedoen maar ook als tweetal.

Meedoen met W4Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel.

Na afloop zie je ze hun oplossingen vergelijken; nog dagenlang wordt er over doorgepraat.
De vragen gaan mee naar huis: vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen!

Doel
De W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken.
Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog leuke prijzen winnen ook ...

Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden.
Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers?
Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van W4Kangoeroe.

Kijk voor meer informatie en oefenopgaven op de website www.w4kangoeroe.nl