Imagination at Work

10 oktober 2018

Leerlingen van havo 5 zijn geselecteerd om bij Imagination at Work Research & Innovation hun profielwerkstuk te doen!

Dit is een landelijke organisatie van stichting C3 (Centrum jongeren Communicatie Chemie). Experts uit de chemie en life sciences werkzaam bij universiteiten en bedrijven leveren context waarbinnen leerlingen hun eigen ontwerp- of onderzoeksopdracht vormgeven. Het thema van de wedstrijd is duurzaamheid en de projecten hebben raakvlakken met onderwerpen als voeding, klimaat en energie.

Het team van Imagination at Work heeft onze leerlingen uit Havo 5: Jasper van den Hil, Jelmer Dijken, Kasper van Noorden en Joris Bogaerts ingedeeld bij een van de onderwerpen. Dit is gedaan op basis van hun top-3, de motivatiebrief omtrent beton die ze hebben ingestuurd. Het toegewezen onderwerp is super beton met begeleiding van de expert Henk Jonkers van de TU Delft.

Afgelopen 2 oktober was de start van Imagination at Work officieel met de Kick-Off aan de Universiteit Utrecht met een speciale openingslezing rondom duurzaamheid van Prof.Dr. Kitty Nijmeijer van de TU Eindhoven.

In november voeren de leerlingen het zelfbedachte practicum uit in het lab samen met de expert. De leerlingen volgen ook een workshop duurzaam ondernemen. Hier leren ze onder andere welke duurzaamheidvraagstukken op dit moment spelen en hoe duurzaam ondernemen hier een rol in kan spelen. Ze bedenken hoe de technologie een bijdrage kan leveren aan een duurzaamheidsvraagstuk.

Een jury bepaalt welke groepjes door mogen naar de finale in april. Tijdens de finale presenteren de beste groepjes hun project voor een professionele jury. Buiten deze unieke kans om op deze manier je profielwerkstuk te mogen doen, maken ze kans op

€ 500 per persoon aan collegegeld!
Wij wensen ze heel veel succes en hopelijk halen ze de top 5 !