Herdenking Lex en Edo Hornemann

09 april 2019

Zoals ieder jaar zullen we ook dit jaar weer met leerlingen van het Van Maerlantlyceum de dood van Lex en Edo Hornemann herdenken.

Deze twee Eindhovense broers werden op 20 april 1944, na misbruikt te zijn voor medische experimenten in KZ Neuengamme, vermoord in een school aan de Bullenhuser Damm in Hamburg. Het Van Maerlantlyceum heeft het monument ter nagedachtenis aan hen geadopteerd en we willen daarom deze vreselijke geschiedenis herdenken. Het verhaal moet blijven voortleven, opdat we niet vergeten.

De herdenking vindt plaats op vrijdag 19 april rond 14:45 uur in het Lex en Edo Hornemannplantsoen te Eindhoven. De leerlingen lopen vanaf het Van Maerlantlyceum om 14:30 uur naar het monument, waar we dan even stilstaan bij de gebeurtenissen uit 1944.

We nodigen u van harte uit om aan deze herdenking deel te nemen.

Namens het Van Maerlantlyceum,
Anne Henry en Erwin van Oudenhoven