Gymnasiumdag

20 april 2018

Op vrijdag 1 juni 2018 organiseert de sectie Klassieke Talen een Gymnasiumdag.

De Gymnasiumdag zal in het teken staan van de klassieke talen en de klassieke cultuur, maar ook streven we naar verbroedering van de gymnasiumleerlingen uit de verschillende jaarlagen. De dag zal plenair beginnen in de gymzaal beneden: E9, alwaar we een korte voorstelling van de verhalenverteller Paul Groos zullen bijwonen. Hierna zullen alle jaarlagen afzonderlijk van elkaar een workshop volgen. Gymnasium 1 zal zich bezig gaan houden met actief Latijn. Gymnasium 2 zal een workshop volgen in het schrijven en vertellen van een mythe. Voor gymnasium 3 zal er een archeologieproject op het program staan onder begeleiding van studenten van de Radboud Universiteit. De gymnasiasten van klas 4 en 5 zullen een Socratische dialoog aangaan onder leiding van filosoof Eric Boers. De dag zal feestelijk worden afgesloten met een gezamenlijke lunch.