Giving Back

16 september 2019

Giving Back: dat zegt het eigenlijk al, je geeft iets terug.

Afgelopen zaterdag 7 september heeft de bond voor ouderen (KBO) samen met Giving Back een sociale activiteit georganiseerd. Een 20-tal senioren zullen in het kader van 75 jaar bevrijding van Brabant in Eindhoven op 18, 19 en 20 september een toneelstuk opvoeren over hun ervaringen met de oorlog en bevrijding.
Deze senioren wilden heel graag vast met jongeren in gesprek over wat vrijheid voor jong en oud betekent.

Vandaar dat onze Giving Back leerling samen met een klasgenootje tijd vrij hebben gemaakt om deze dag mogelijk te maken.

Allereerst bezochten leerlingen en senioren samen een tentoonstelling over 75 jaar bevrijding in het van Abbemuseum. Er werd door iemand kort verteld over wat de oorlogsjaren voor Eindhoven hebben betekend. Daarna vertrokken leerlingen en ouderen met de bus naar het Museum 'Bevrijdende vleugels' in Best. Tijdens het bezoek aan het museum stond het contact tussen de senioren en de scholieren centraal. Er zijn bijzondere gesprekken gevoerd, maar er was ook tijd voor een lach.

Het was een geweldige dag waar jong en oud veel van elkaar geleerd hebben!!