Eefje, Floris en heel veel anderen op TV

02 oktober 2017

Herman Koch schreef dit jaar het boekenweekgeschenk. Reden voor boekhandel Van Piere om een interview met hem te regelen. En reden voor het VML om daar naartoe te aan.

Meer nog: onze V4- leerlingen waren de interviewers, samen met Wim Daniels. Eefje Kil en Floris van Elen spraken met Koch over zijn schrijverschap, zijn romans en over het boekenweekgeschenk. Hoe goed ze dat deden was afgelopen donderdag te zien op NPO2, in Het Uur van de Wolf. Dit televisieprogramma vertoonde een schrijversportret van Koch, deels opgenomen tijdens zijn kruistocht door Nederland in de boekenweek.

Dat het interview met de Van Maerlanders in dit portret is opgenomen, is mogelijk op verzoek van Koch zelf. Op de vraag wat voor hem het hoogtepunt van de boekenweek was liet hij in Boekblad weten:
"Moeilijk te zeggen. Voor je het weet zeggen anderen: maar dat optreden was toch ook een hoogtepunt? Nou vooruit, in boekhandel Van Piere in Eindhoven werd ik geïnterviewd door twee scholieren van vijftien, zestien en zat de zaal - ik schat meer dan tweehonderd mensen - ook vol scholieren. Zij deden dat zó enthousiast dat de vonk oversloeg op alle aanwezigen. Daar kreeg ik een heel goed humeur van."

Ook zin in een goed humeur? Bekijk dan de uitzending op: