Belevingsdag Máxima Medisch Centrum

11 februari 2020

Máxima MC (MMC) is het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant.

In Veldhoven is naast de basiszorg ook ruimte voor complexe, acute en intensieve zorg. Tijdens de Máxima Belevingsdag (vrijdag 7 februari) hebben 9 leerlingen een halve dag ervaren wat werken in het ziekenhuis betekent. In een witte jas zijn onze leerlingen actief aan de slag gegaan, op allerlei gebieden waarmee de verpleegkundige en/of arts te maken krijgt in de zorg voor patiënten: verzorgen, controles uitvoeren, analyseren van de patiëntgegevens, reanimeren, enzovoorts. Er waren ook zorgprofessionals aanwezig, aan wie ze vragen konden stellen.

Deze belevingsdag heeft een bijdrage geleverd aan een beter inzicht in de eventuele keuze voor een studierichting in de zorg. We danken het Maxima Medisch Centrum voor deze belevingsdag, onze leerlingen hebben deze dag als zeer waardevol ervaren!