Avatars bij Art & Technology

14 januari 2020

Dinsdagochtend 14 januari hebben 4 vormgevers van MaMa-producties de havo 2 leerlingen begeleid in een pilot van @Postasis, in het maken van een Avatar in het vrij te downloaden programma Unity.

Dit alles gebeurde onder toeziend oog van de man die de Makersfair op Strijp-S mogelijk maakte, René Paré, tevens een van de engineers van het project @Postasis. @Postasis is een voorstel voor een hedendaags artistiek laboratorium dat MAD Emerent Art Centre co-organiseert met ASFA (Athens School of Fine Arts), University Paris 8, Argenia (Rome) en Omega Technology (Athens). Dit virtuele artistieke laboratorium is een creatieve ruimte voor de ontwikkeling van multi-user educatieve artistieke sessies. Deze Europese samenwerking nodigt kunstenaars, studenten en professionals uit om deel te nemen aan de presentaties, workshops en experimenten.

Tijdens deze pilot maakten de leerlingen een Avatar en plaatsen deze in een zelf vormgegeven omgeving. Na het uploaden naar het World Wide Web kunnen de leerlingen de Avatars en surroundings van hun klasgenoten zien. In een volgend stadium kunnen ze via het web met elkaars Avatar communiceren en in elkaars werelden virtueel ronddartelen. Een uiteindelijke stap zou kunnen zijn om via Arduino programmatie, fysieke objecten te laten communiceren met deze virtuele wereld en vice versa.

Voor A&T een mooie gelegenheid om vormgeving en techniek samen te laten komen in de wereld van de games.