Nieuws

Laatste nieuws

Ouders en verzorgers: BEDANKT

Ouders en verzorgers: BEDANKT

23 juli 2021

De situatie afgelopen jaar heeft veel gevraagd van iedereen, in het bijzonder van ouders en verzorgers. Onze dank is dan ook groot voor de ouders en verzorgers thuis. Wat hebben jullie een fantastische bijdrage geleverd in een uitdagende situatie. 

Lees meer


Mooie slagingspercentages 2021

Mooie slagingspercentages 2021

22 juli 2021

De diploma-uitreikingen zijn een feit, de vakantie komt snel dichterbij. Na een intensief jaar zijn we erg tevreden met onze mooie slagingspercentages: 97% voor havo en 94% voor vwo.

Lees meer


Eco-School

Eco-School

19 juli 2021

Sinds vrijdag zijn wij Eco-School. Dit past helemaal bij onze visie op onderwijs: midden in de maatschappij, met oog voor de wereld om ons heen, de leerling aan zet. Wij hebben met ons voltallig Eco-Schoolteam de intentieverklaring getekend. Volgend schooljaar worden de thema's bepaald en gaan we aan de slag met de invulling.

Lees meer


PLATO-avond

PLATO-avond

13 juli 2021

Elke leerling krijgt bij ons Onderzoeksvaardigheden. Maar voor leerlingen die meer willen is er PLATO: Pientere Leerlingen Aanzetten tot Onderzoek. Als je als leerling je cijfers op orde hebt kun je een aantal lessen 'skippen' en ga je met een onderzoek aan de gang. Onder begeleiding werk je aan je eigen project. Het onderwerp kies je zelf! Kijk hier de video van dit jaar.

Lees meer


Fabelachtig door leerlingen

Fabelachtig door leerlingen

12 juli 2021

In een tijd waarin feiten als fabels worden weggezet en fabels feiten worden, schreven onze leerlingen hun eigen fabelboek. Een boek voor en door leerlingen, van haiku tot dierenepos en in verschillende talen. Een samenwerking tussen Nederlands, Frans, klassieke talen, tekenen en onze persgroep.

Lees meer


Thema-avond voor ouders door Steven Pont

21 juni 2021

De ouderraad van het van Maerlantlyceum organiseerde op 15 juni jl de tweede thematische ouderavond van het schooljaar. Deze avond sprak de bekende gezinstherapeut, auteur en columnist Steven Pont. We leerden veel over de ontwikkeling van pubers en het puberbrein in het algemeen. Daarnaast gingen we specifieker in op de omgang met pubers met problemen, en dan specifiek met sombere of depressieve gedachten als gevolg van de coronamaatregelen van de afgelopen anderhalf jaar.

Lees meer


David en Stevan 2e prijs KNAW

David en Stevan 2e prijs KNAW

14 juni 2021

De jury van de KNAW Onderwijsprijs heeft het profielwerkstuk 'De kniepeesreflex' van David Chen en Stevan Pavlovíc (begeleid door Jörgen Moonen) beloond met een tweede prijs voor het profiel Natuur & Techniek. Als Van Maerlantlyceum zijn de laatste vier jaar profielwerkstukken van onze leerlingen genomineerd en hebben onze leerlingen drie keer een prijs in ontvangst mogen nemen. 

Lees meer


Gymnasiumdag 2021 zeer geslaagd

Gymnasiumdag 2021 zeer geslaagd

11 juni 2021

Wíj zijn blij dat we weer meer ons huis uit kunnen en op reis mogen, maar Odysseus wilde juist terug naar huis en had helemaal genoeg van het onderweg zijn. Verhalenverteller Paul Groos vertelt 11 juni tijdens de Gymnasiumdag aan de eerste en tweede klassers waarom die reis zo lang duurde en welke avonturen Odysseus onderweg meemaakte.

Lees meer


Winnaars W4Kangoeroewedstrijd

Winnaars W4Kangoeroewedstrijd

10 juni 2021

Eindelijk is het dan zover, de uitslag van de W4Kangoeroewedstrijd is bekend! Aan deze wedstrijd (die op 18 maart plaatsvond) deden alle brugklassers, tweedeklassers en daarnaast nog 5 leerlingen uit hogere klassen mee. De beste prestaties zijn beloond met mooie prijzen en daarnaast heeft elke deelnemer een oorkonde en een aandenken gekregen. De prijzen zijn uitgedeeld in de wiskundeles.

Lees meer


Kindertelefoon en Alles Oké? Supportlijn

Kindertelefoon en Alles Oké? Supportlijn

09 juni 2021

Wist jij dat... je met De Kindertelefoon over ALLES kunt praten?! Of het nu over school gaat, over verliefdheid, onzekerheid of een vervelende thuissituatie. ⁠PS. Vanaf 18 jaar is er de Alles Oké? Supportlijn.

Lees meer


App die helpt tijdens coronacrisis

App die helpt tijdens coronacrisis

24 mei 2021

De coronacrisis is een vreemde tijd. Misschien vind je deze periode heel saai. Of ervaar je juist stress en maak je je veel zorgen.Hiervoor is de 'Grow It!' app, waarmee je op een uitdagende wijze kan aangeven hoe je omgaat met stress. Download de app voor 31 mei en doe mee met de challenge. 

Doe mee!


Acceptatie en de lgbtqi+ community

Acceptatie en de lgbtqi+ community

08 april 2021

Volgende week is 'onze' Bram van Heesch (meneer van Heesch) te zien én te horen tijdens de podcast van De Wilde Huiswerkbegeleiding. Hij praat samen met Splinter Chabot (schrijver, ook bekend van zijn eigen talkshow SPLNTR! en Wie is de Mol) over acceptatie en de lgbtqi+ community.

 

Lees meer