Verkiezing MRlid oudergeleding

Via onderstaande link komt u bij een stemformulier waar u uw stem kunt uitbrengen op een van de kandidaten voor de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad (MR) van het Van Maerlantlyceum. U kunt dit doen tot 23 mei 2018 (termijn is verlengd!).

Onderstaand treft u de motivaties aan van de kandidaten waarop kan worden gestemd.

Arno ter Burg

Hallo! Mijn naam is Arno ter Burg. Ik ben 45 jaar, ben getrouwd en heb een zoon, Thomas, die in klas B1c zit. Ik ben musicus van beroep (pianist, componist en arrangeur van o.a. het Nederlands Blazers Ensemble). Op de basisschool van Thomas ben ik actief betrokken geweest bij de organisatie. Ik ben een aantal jaren klasse-vader geweest en heb enkele jaren geleden het schoolorkest opgericht. Mooi om te zien dat veel leerlingen die in dat orkest zaten, nu in het schoolorkest van het van Maerlantlyceum spelen. Het contact met de school, het mede bepalen en controleren van de visie en het beleid van de school en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling hiervan vind ik erg belangrijk. Hopelijk mag ik de komende jaren mijn steentje bijdragen als lid van de MR. Stem op mij!

Iris Jansen – van Ravenstein

Mijn naam is Iris Jansen - van Ravenstein, 42 jaar, getrouwd met Vital Jansen en moeder van Lucas (klas A3d) en Casper (groep 7). Na mijn opleiding bedrijfskunde heb ik meerdere functies gehad in het management van de zorg, als laatste als bestuurssecretaris bij Diagnostiek voor U. In deze functie heb samen met het bestuur onder meer het beleid van de organisatie opgesteld en voorbereid voor besluitvorming door Ondernemingsraad, Cliëntenraad en Raad van Toezicht. Ik ben het vanuit deze ervaring gewend om op een positieve manier, doch ook kritisch, mee te denken met de organisatie met oog voor alle belanghebbenden. Vorig jaar heb ik deze mooie baan opgezegd voor een nóg mooiere baan als zelfstandig uitvaartverzorger: een wens die ik al jarenlang koesterde. Het lijkt me mooi om mijn kennis en ervaring in te zetten binnen de MR van het Van Maerlantlyceum. Ik ben zeker twee jaar beschikbaar (Lucas zal nog minimaal drie jaar op het Van Maerlant rondlopen). Of onze Casper straks ook voor het Van Maerlant zal kiezen, is nog onbekend 😊.

Sebastian van den Pauwert

Mijn naam is Sebastian (C.S.) van den Pauwert, ben 45 jaar oud en ben werkzaam als advocaat in Eindhoven en als rechter bij de rechtbank Limburg. Ik ben getrouwd en vader van 3 kinderen: Anna-Sofie (16 jaar, Sint Joris College), David (14 jaar, Van Maerlantlyceum klas A2A) en Philippe (10, Basisschool De Trinoom). Als persoon ben ik vrolijk en positief, energiek en beschik ik over humor en relativeringsvermogen. Ik ben toegankelijk, doortastend en analytisch. Bovendien ben ik probleemoplossend en heb ik mede door mijn werk geleerd om gezamenlijke belangen te vinden waarop compromissen kunnen worden gestoeld. Mijn motivatie om deel te nemen aan de MR is, dat David al twee jaar met veel plezier op het Van Maerlantlyceum zit en dat over twee jaar ook Philippe naar deze school wil gaan. Naast veel interesse in een goed functionerende school (zeker ook met de komende nieuwbouw) en de bijdrage die ik daaraan kan bieden, heb ik ook een persoonlijk belang bij goed onderwijs en een goed beleid binnen het Van Maerlantlyceum. Op de basisschool ben ik bij mijn kinderen in alle klassen steeds een betrokken en actieve ouder geweest, steeds in een ondersteunende rol, zodat de processen voor alle kinderen goed (door) lopen. Zoals ik me daar op operationeel vlak heb ingezet, zo wil ik me nu op het beleidsmatige vlak voor het Van Maerlantlyceum gaan inzetten.

Eva Schaffrath

Mijn naam is Eva Schaffrath en ik ben de moeder van Max Schaffrath (G2B). Ik heb interesse om actief aan het beleid van de school te participeren. Ik heb dit ook op de basisschool met plezier gedaan en omdat vanaf de zomer ook mijn dochter bij het van Maerlant gaat starten, lijkt het mij zeer interessant om mee te denken en te werken. Mijn zoon is al via de leerlingenraad betrokken en via deze weg heb ik al een beetje een blik achter de schermen kunnen nemen. Hij is zeer betrokken en tevreden over de school en ik wil graag een bijdragen leveren dat dit zo blijft.