Algemeen

Het van Maerlantlyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium in het centrum van Eindhoven. Een school voor leerlingen met brede interesses.

De school streeft niet alleen kwalitatief goed onderwijs na, maar biedt ook voor iedere leerling een podium om uit te blinken. Daarom organiseren we naast onderwijs ook veel extra activiteiten zoals ateliers voor dans, tekenen, muziek, l.o. en onderzoek. Het van Maerlantlyceum geniet bekendheid vanwege haar bètaprofiel, de muziekavonden, poëziewedstrijden en debatcultuur.

Deze ambitie is terug te vinden in onze missie:

Het Van Maerlantlyceum staat voor kwaliteit en ruimte voor eigenheid.

Op het Van Maerlant waarderen we EigenWijsheid. Het Van Maerlantlyceum biedt jou een podium!

Leerlingen, ouders en medewerkers van het Van Maerlantlyceum heben samen de kernwaarden van de school benoemd. Onze kernwaarden zijn kernachtig samengevat in onderstaande waardediamant.

Deze waarden vormen de uitgangspunten van ons schoolplan met het bijbehorende werkprogramma.