Van Maerlantlyceum
(Buiten)gewoon onderwijs met een eigentijds karakter

Wat is de belangrijkste taak van een school? Kennis opdoen, je diploma halen? Gelukkig worden, je plek in de maatschappij vinden?
Allemaal belangrijk, maar het belangrijkste vinden wij: denken over jezelf, over je omgeving en de wereld waarin je leeft. Je gaat bij ons op zoek naar de onderzoeker, de vrijdenker en de creatieveling in jezelf. Het Van Maerlant is daarmee de trotse voortrekker van een eigentijds en klassiek onderwijsconcept.

Vragen durven stellen, kritisch op onderzoek gaan en creatieve uitdagingen aanpakken. Die drie vaardigheden vormen het kloppend hart van het onderwijs op het Van Maerlantlyceum, en dat is bijzonder. Bij ons krijg je de ruimte, de uitdaging en de begeleiding om je te ontwikkelen als onderzoeker, denker en creatieveling.

Het Van Maerlantlyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium, elk met hun eigen didactiek en pedagogiek. Leerlingbegeleiding staat bij ons hoog in het vaandel. Elke leerling krijgt hier de mogelijkheid om te groeien, te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen.

De uitgangspunten voor ons profiel

*     Oog voor de leerling;
*   Goede begeleiding;
*   Bèta en cultuur;
*   Nieuwsgierigheid;
*   Fijne sfeer

vormen tevens het uitgangspunt voor ons schoolplan met het bijbehorende werkprogramma.

Inmiddels heeft een herijking van het schoolplan plaatsgevonden: herijking schoolplan 2016-2020 2.0

E-mail:    info@vanmaerlantlyceum.nl