Over ons

Het van Maerlantlyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium in het centrum van Eindhoven.Een school voor leerlingen met brede interesses.

De school streeft niet alleen kwalitatief hoogstaand onderwijs na, maar wil ook voor iedere leerling een podium bieden om uit te blinken. Daarom bieden we naast onderwijs ook veel extra activiteiten zoals onze bèta- en kunstateliers. Het Van Maerlantlyceum geniet bekendheid vanwege haar muziekavond, poëziewedstrijden en debatcultuur.

E-mail:    info@vanmaerlantlyceum.nl

Debatwedstrijden

Niet alleen met woorden indruk maken

Debatteren is ook acteren. Je acteert dat een stelling je gigantisch aan het hart gaat. Je acteert emoties: verbazing, verontwaardiging of zelfs verbijstering over wat de tegenstanders zeggen. Maar het allerbelangrijkste wapen is dat je in een debat een rol kunt aannemen.