Van Maerlantlyceum
Bij ons kun je gewoon jezelf zijn

Wij leiden jongeren op voor de toekomst. Nieuwsgierige leerlingen gaan samen met betrokken docenten op ontdekkingsreis. Die reis is van brugklas tot eindexamen, online en in de klas, op havo-, vwo- en gymnasium-niveau. Wij bieden maatwerk. De leerling zet zijn stappen zelf, ons team van docenten en medewerkers begeleidt. Dat doen ze als het goed gaat en ook als het even tegenzit. Wat kan je nog meer van ons verwachten?

#nooitsaai
Wij bieden een breed pakket van vakken aan. Naast de gewone lessen is er ruimte voor onderzoeksvaardigheden, robotica, art & technology, debatteren, extra talen, programmeren, creatieve vakken en heeft de school een eigen Makerslab. En... we bieden gewoon goed onderwijs. Het slagingspercentage ligt hoog, maar de toetsdruk is juist lager dan op andere scholen.

Het Van Maerlantlyceum is ook een Brainportschool: wij werken samen met de vervolgopleidingen en bekende bedrijven in de regio op het gebied van design, ondernemerschap en techniek. Zo gaat een leerling naar ASML of krijgt les van een ondernemer, wetenschapper of kunstenaar.

#altijdjezelfzijn
Goed leren kan alleen in een veilige omgeving met een prettige, pestvrije sfeer. Wij bieden dat, al jarenlang. Onze school is een plek waar iedereen aandacht heeft voor elkaar, waar leerlingen – van alle gender(s), overtuigingen en afkomst – welkom zijn.

#(ver)nieuwbouw
Het Van Maerlantlyceum is 100 jaar oud maar vernieuwt nog steeds. Emmeken van der Heijden, rector: "De school ligt op een prachtige centrale locatie aan het park. Maar een mooie locatie is niet genoeg. We zijn toe aan een gebouw dat past bij het onderwijs van nu én de toekomst. Daarom gaan we na 67 jaar in ons huidige pand (ver)nieuwbouwen. Naar verwachting openen we het vernieuwde schoolgebouw in de zomer van 2023. Bovendien nemen we in januari 2021 ook het voormalig pand van het Aloysius verderop in de straat in gebruik. Zo kunnen we Corona-proof onderwijs blijven bieden en hebben we meer ruimte voor de practica van natuur- en scheikunde en andere praktijkvakken, waaronder drama en muziek en art & technology."

Meer weten? Lees ons schoolplan 2020-2024.

E-mail:    info@vanmaerlantlyceum.nl