Art & Technology en graffitikunst

De brugklassen starten bij het vak Art & Technology met een bezoek aan de graffitikunst in de Berenkuil in Eindhoven. Op dit verkeersplein, bij de onderliggende fietspaden, worden het hele jaar door en tijdens het jaarlijks festival "Step in the arena" legaal graffiti pieces gemaakt.

De leerlingen laten zich inspireren door hetgeen er te zien is. Ze letten op de verschillende mogelijkheden om tekst vorm te geven maar ook beelden die de tekst zouden kunnen versterken. Er mogen foto's van favorieten worden gemaakt zodat de inspiratiebronnen binnen handbereik zijn. Vervolgens gaan ze tijdens de lessen aan de slag met het maken van een eigen ontwerp. Het eindproduct is een zelf vormgegeven kunstwerkje van hun initialen.