Mededelingenblad

Algemeen

 

Schoolregels

Afgelopen week is het schoolreglement verstuurd aan alle ouders en leerlingen. De praktische uitwerking ervan; een verkorte versie met de dagelijkse schoolregels, kunt u vinden op de website van onze school via deze link: https://www.vanmaerlantlyceum.nl/over_ons/schoolreglement_en_schoolregels/

 

Fietsenstalling

Het blijkt dat er fietsen worden gestolen uit onze fietsenstalling. Het blijkt ook dat deze fietsen niet altijd op slot staan of zijn voorzien van een goed slot. De school heeft op dit moment geen bewaakte fietsenstalling. De school is niet aansprakelijk. We vinden het wel onze taak leerlingen te attenderen de fiets goed te plaatsen en op slot te doen. De mentoren hebben dit meegenomen in de mentorles.

 

Password Self Service schoolaccount 

Vanaf 14 september wordt 'Password Self Service' aangezet voor alle schoolaccounts. Dit betekent dat je vanaf dan zonder tussenkomst van ICT zélf je wachtwoord kunt resetten.

Lees meer

 

Onderwijsgerelateerde zaken

 

Expertleerlingen gezocht!

Sinds dit schooljaar gebruiken de leerlingen uit de brugklas en de 4e klas vaak een laptop in de klas.

Wij zijn op zoek naar expertleerlingen uit deze groep die denken meer te weten dan onze docenten. Heb jij tips, kritische opmerkingen of handigheidjes wat betreft het gebruik van je laptop in de klas dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees meer

 

Exclusieve VML-deelname aan de Maker Faire

De Maker Faire wordt gehouden op 29 en 30 september as. in het klokgebouw en Strijp-S in Eindhoven. Op vrijdag 28 september van 15.15 tot 17.00 uur zijn de leerlingen van het Van Maerlantlyceum door voormalig techniekleraar Jorg Duitsman exclusief uitgenodigd voor een deelname aan de Maker Faire.

Lees meer

 

Art & Technology en graffitikunst

De brugklassen starten bij het vak Art & Technology met een bezoek aan de graffitikunst in de Berenkuil in Eindhoven. Op dit verkeersplein, bij de onderliggende fietspaden, worden het hele jaar door en tijdens het jaarlijks festival "Step in the arena" legaal graffiti pieces gemaakt.

Lees meer

 

 

Mededelingen vanuit het decanaat

 

Studiekeuze Stripboek

Een goede studiekeuze is belangrijk. Aanstaande studenten vragen vaak advies aan hun ouders. En ouders willen hun kind graag ondersteunen. Ze willen meehelpen om de beste studie te kiezen. Maar hoe vind je de beste studie?

Lees meer

 

Webinar studiefinanciering hoger onderwijs

Vorig jaar heeft DUO besloten om examenleerlingen en hun ouders op een andere manier te informeren over studiefinanciering. In plaats van de traditionele voorlichtingsbijeenkomsten op scholen, organiseerde DUO voor het eerst een webinar. En met succes: het webinar trok meer dan 7.500 kijkers. 

Lees meer

 

 

 

Aankondigingen

 

Saturnoon Music Café!

CKE en Centrum voor Pop en Jazz presenteren samen een bijzonder muziekconcept in Eindhoven: Saturnoon Music Café.

En wij doen mee! Lees snel verder!

Lees meer

 

Congres Weerbaarheid, Veerkracht & Geluk

Op 10 oktober a.s. organiseert Spectrum Brabant een congres gericht op het versterken en vergroten van de sociaal emotionele veerkracht en geluk van kinderen, volwassenen en professionals. Zie voor meer informatie de schoolwebsite: https://www.vanmaerlantlyceum.nl/over_ons/nieuws/Congres_Weerbaarheid__Veerkracht___Geluk.html?id=8106