Leerlingbegeleiding en groepstrainingen

Leerlingbegeleiding

Alle leerlingen hebben een eigen mentor die voor hen het eerste aanspreekpunt is. Wij als leerlingbegeleiders zijn er voor leerlingen met allerlei soorten vragen of problemen waarvoor zij – om welke reden dan ook – niet terecht kunnen of willen bij de mentor, ouders of vrienden.

In de leerlingbegeleiding bieden wij o.a. een luisterend oor, hulp, advies, coaching en tips & trucs bij: Piekeren, concentratieproblemen, motivatieproblemen, stress / faalangst, zelfvertrouwen, somber voelen, rouw, sociaal vaardig voelen, studieproblemen, etc.

In de leerlingbegeleiding bekijken wij samen met een leerling hoe een probleem oplost kan worden.  In het eerste gesprek proberen wij samen op een rijtje te zetten wat er precies aan de hand is en waarvoor hulp gewenst is. Wij bieden kortdurende individuele begeleiding middels gesprekken en (huiswerk) opdrachten. De begeleiding vindt plaats op school en onder schooltijd. Er zijn geen kosten verbonden aan de begeleiding

Leerlingen kunnen zelf een afspraak maken met een leerlingbegeleider. Voor het maken van een afspraak kunnen ze ons e-mailen of langskomen in A7/C7. Daarnaast kan de mentor of afdeling leerlingen adviseren een afspraak te maken.

Leerlingbegeleiders: Ellen van der Wielen, Rutger de Jong, Fenna van Eijck

Groepstrainingen

De leerlingbegeleiders geven samen met een docent drie trainingen, namelijk de faalangstreductietraining (voor de eerste twee leerjaren), examenvreestraining en de sociale vaardigheidstraining. Mentoren worden tijdig op de hoogte gesteld wanneer deze trainingen plaatsvinden. Aanmelding loopt via de mentor.

Trainers Faalangstreductietraining ob:          Ellen van der Wielen en Fenna van Eijck

Examenvreestraining:                 Ellen van der Wielen en Rutger de Jong

Sociale vaardigheidstraining:       Maud Blankers en Fenna van Eijck