September 2017

Mededelingen

 

 

'De hele dag word je scherp gehouden'

Sam Snoeijen (6 gymnasium) is laaiend enthousiast over haar studiereis "Retorica in Rome", waarvoor ze van 3 tot 10 september in de eeuwige stad verbleef. "Alles is tot nu toe ver boven eventuele verwachtingen uitgestegen! De lessen beginnen met theorie, maar eindigen vrijwel altijd in diepgaande discussies."

Lees meer

 

Een kampioen op het Van Maerlant

Quincy Keijser uit V4b heeft eind augustus met haar dancecrew 'CDKjr' meegedaan aan het WK under 18 advanced (het hoogste niveau). Aan dit WK deden 22 teams mee en het werd georganiseerd in Glasgow, Schotland.

Lees meer

 

Onderwijsbeurs Zuid

Ben jij al bezig met je studiekeuze? Of klinkt dat nog heel ver weg? Het is dichterbij dan je denkt!

Lees meer

 

HBO-Voorlichtingsavonden Stedelijk College Eindhoven

HBO Regionale Studiovoorlichtingsavond georganiseerd voor de leerlingen van 4-havo, 5-havo, 4-vwo, 5-vwo en 6-vwo van 15 middelbare scholen in Eindhoven en directe omgeving.

Lees meer

 

HBO Studievoorlichtingsavond Eindhoven (Fontys)

Zit je in de bovenbouw havo/vwo en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie?

Lees meer

 

Go USA Education Fair UStudy

Dit jaar wordt de populaire Go USA Education Fair van UStudy georganiseerd in samenwerking met Go USA Talent in Sports (GUTS).

Lees meer 

 

Studiefinanciering, hoe werkt het?

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Een spannend jaar, waarin ook vooruit gekeken wordt naar het jaar erna. Het jaar waarin uw kind waarschijnlijk gaat studeren aan een hogeschool of universiteit!

Lees meer

 

Functionaliteit ruimtes

Leerlingen hebben te kennen gegeven dat ze behoefte hebben aan ruimtes waar ze kunnen werken. Daarnaast is van belang dat het  in de hal rustig is tijdens de lessen. Daarom geven we duidelijk aan wat de functionaliteit van de verschillende ruimtes is.

Lees meer

 

Schoolkantine

Samen met onze cateraar, Markies Catering, streeft onze school naar een gezonde schoolkantine. Een gezonde kantine heeft een aanbod en een uitstraling die voldoen aan de richtlijnen 'Gezondere Kantines' van het Voedingscentrum. 

Lees meer

  

 

 

Uitnodigingen

 

Schoolorkest

Het schoolorkest gaat bijna weer beginnen. Speel jij viool, blokfluit, trompet, drums, piano, of een ander instrument dat in een orkest kan spelen? Meld je dan aan voor het schoolorkest!

Lees meer

 

Congres weerbaarheid

Lees meer

 

Muzikaal talent gezocht!

Wij zijn op zoek naar Brabants talent. Wij vragen uw medewerking op zoek te gaan naar muzikaal- en danstalent binnen uw school.

Wij organiseren een Shownight in een Theater, waar talent tussen 12-20 jaar de kans krijgt deel te nemen aan een fantastische show.

Lees meer

  

Science Festival

Kom jij ook naar het Science Festival op zondag 8 oktober op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven?

Lees meer

 

 

 

Ondersteuning

 

IZT/ZAT

Als uw kind een probleem heeft en/of u zich zorgen over maakt over uw kind, is de mentor het eerste aanspreekpunt. Vaak kan het een en ander met de mentor besproken en opgelost worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt binnen school verder gekeken naar mogelijkheden.

Lees meer

 

Leerlingbegeleiding en groepstrainingen

Alle leerlingen hebben een eigen mentor die voor hen het eerste aanspreekpunt is. Wij als leerlingbegeleiders zijn er voor leerlingen met allerlei soorten vragen of problemen waarvoor zij – om welke reden dan ook – niet terecht kunnen of willen bij de mentor, ouders of vrienden.

Lees meer