Oktober 2018

Algemeen

 

Wetenschappelijk onderzoek

Quirine Selker uit v5 is dit schooljaar gestart op de universiteit van Rotterdam. Zij is bezig om op neurologisch gebied onderzoek te doen en krijgt van de universiteit persoonlijke begeleiding bij haar onderzoek.

Lees meer 

 

Schoolorkest

Na de herfstvakantie starten we met de repetities van het schoolorkest. Het orkest treedt op alle drie de muziekavonden op dus je zit eersterangs bij alle optredens!
Lees meer

 

Imagination at Work

Leerlingen van havo 5 zijn geselecteerd om bij Imagination at Work Research & Innovation  hun profielwerkstuk te doen ! Dit is een landelijke organisatie van stichting C3 (Centrum jongeren Communicatie Chemie). Experts uit de chemie en life sciences werkzaam bij universiteiten en bedrijven leveren context waarbinnen leerlingen hun eigen ontwerp- of onderzoeksopdracht vormgeven.

Lees meer

 

Giving Back

Giving back biedt scholieren een programma aan waarbij de leerling persoonlijk begeleid wordt door een mentor uit het bedrijfsleven of uit de sociaal maatschappelijke sector. Leerlingen worden gestimuleerd om buiten hun comfort zone te treden. Er zijn verschillende workshops op het gebied van studiekeuze, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk betrokken projecten. Het van Maerlantlyceum is de eerste school in Eindhoven die aan het Giving Back programma deelneemt.

Lees meer

 

Registratie Huiskamer en mediatheek

Vóór de herfstvakantie is menigmaal aangekondigd, zowel in Huiskamer als mediatheek, dat je, direct na de herfstvakantie, enkel nog op vertoon van je leerling kaart je kunt registreren voor het verplichte Huiskamer tussenu(u)r(en) in zowel Huiskamer als mediatheek.

Lees meer

 

Jeugdbestuurder gezocht!

Lees meer

 

 

 

Mededelingen vanuit het decanaat

 

Sneakpreview studieweek hbo-student

Om leerlingen tijdens hun studiekeuzeproces (tijd- en plaatsonafhankelijk) de mogelijkheid te bieden om aan oriëntatie te doen, is een nieuwe online tool ontwikkeld: Sneakpreview studieweek. 

Lees meer

 

Deficëntietoetsing

Studenten met een havo of vwo-diploma die niet voldoen aan de nadere vooropleidingseisen krijgen bij Fontys een extra kans om toch toegelaten te worden. Het gaat bijvoorbeeld om studenten waarbij het profiel niet aansluit bij de opleiding naar keuze.

Lees meer

 

TussenjaarBeurs

Deze beurs geeft jongeren, ouders en onderwijsprofessionals ideeën voor het invullen van een tussenjaar in binnen- en buitenland.

Lees meer