European Youth Event

AAN ALLE LEERLINGEN H4, V4 EN V5 DIE VANAF 31 MEI 2018 ZESTIEN JAAR OF OUDER ZIJN

Op 1 en 2 juni 2018 is er in het Europarlement in Straatsburg een groot event:

EYE (European Youth Event). Dit event wordt bezocht door meer dan 8.000 Europese jongeren. Tijdens dit event kun je o.a. mee

praten over ideeën voor de toekomst van Europa, ontmoet je beleidsmakers en worden ideeën, perspectieven en innovatieve oplossingen uitgewisseld met betrekking tot jongeren.

De 5 hoofdthema's zijn:

Jong en oud: bijblijven in de digitale revolutie

Rijk en arm: eerlijk delen

Apart en samen: werken naar een sterker Europa

Plaatselijk en globaal: bescherm onze planeet

Veiligheid en onveiligheid: leven in turbulente tijden

Ook zijn er workshops. Van te voren gaan we beslissen welke workshops we willen bijwonen.

We vertrekken op vrijdag 1 juni en komen terug op zondag 3 juni 2018.

Algemeen

De voertaal is over het algemeen Engels. De bijdrage voor deze reis is 200 euro.

Dit is inclusief vervoer, ontbijt en 2x avondeten. De lunch en drankjes zijn voor eigen rekening.

Algemeen

Selectieprocedure:

Aanmelden kan tot uiterlijk 13 november 2017.Op 31 mei 2018 ben je 16 jaar of ouder.Selectie gebeurt in overleg met de afdeling. Bij te veel aanmeldingen is het mogelijk dat leerlingen die in het debatteam zitten, de voorkeur krijgen.Je bent bereid je van te voren te verdiepen in het Europees Parlement en naar geplande bijeenkomst te komen.Leerlingen die al eerder hebben deelgenomen, kunnen zich in eerste instantie niet aanmelden. Mochten er te weinig aanmeldingen zijn, dan komen deze leerlingen in aanmerking.In de eerste week van december wordt bekendgemaakt wie mogen deelnemen. Er kunnen 18 leerlingen mee naar Straatsburg.

Aanmelden? Stuur een e-mail vanuit je school e-mail naar n.vandeneijnde@vanmaerlantlyceum.nl

Zet in je aanmelding: voornaam, achternaam, klas, geboortedatum en school e-mailadres.