Aischylos

Zaterdag 25 november a.s. is het weer zover! Scholieren uit Vlaanderen, Wallonië, Duitsland en Nederland beginnen weer met het instuderen van een klassieke Griekse tragedie.

Dit seizoen zullen zij de tragedie „Alkestis" van Euripides instuderen onder leiding van een professionele regisseur.

Naast acteurs zijn er ook muzikanten en zangers nodig. Elke acteur spreekt op het toneel in zijn „moerstaal". De muzikanten studeren muziekstukken in onder leiding van een bezielde dirigent. Als kroon op het harde werken gaat de hele cast op tournee in een heuse artiestenbus om de tragedie op te voeren op de locaties van de deelnemende scholen.

Deelname staat open voor elke bovenbouwleerling. Wie deelneemt geniet een aantal faciliteiten, waaronder gedeeltelijke vrijstelling van de lessen tijdens de week waarin de cast op tournee gaat.

Deze tegemoetkoming aan de deelnemers is nodig, omdat het hard werken is. In Maastricht vinden namelijk een auditie en vier repetities plaats, waarna de tournee volgt. De repetities vinden altijd plaats in het weekend. De data daarvan zijn zo gekozen dat een leerling die deelneemt, nooit in de problemen komt met de proefwerkweken.

De voorstelling in Eindhoven vindt plaats op maandag 16 april 2018. De data van de repetities zie je hieronder en voor allerlei andere informatie verwijs ik je naar de website van Aischylos (www.Aischylos.com).

Wie mee wil doen, is van harte welkom en kan zich t/m 20 november 2017 aanmelden bij G. Fila-Mous in C10 of via de mail g.fila@vanmaerlantlyceum.nl%20of bij een docent klassieke talen.

Elke deelnemer is bij aanmelding al verzekerd van een rol, hetzij als acteur hetzij als muzikant of zanger.

Data Alkestis (Aischylos) 2017-2018

- Kick-off/auditie           25 nov 2017 SMC Maastricht

- Weekend 1                 20/21 jan 2018 SMC Maastricht

- Weekend 2                 3/4 feb 2018 SMC Maastricht