Oktober 2017

Mededelingen

 

Wandschildering kantine

Wij, van de examen klas VWO6, hebben de opdracht gekregen om de kantine te gaan versieren. We gaan de pilaren en een paar stukken muur beschilderen.

Lees meer

 

Eefje, Floris en vele anderen op tv

Herman Koch schreef dit jaar het boekenweekgeschenk. Reden voor boekhandel Van Piere om een interview met hem te regelen. En reden voor het VML om daar naartoe te aan. Meer nog: onze V4- leerlingen waren de interviewers, samen met Wim Daniels. Eefje Kil en Floris van Elen spraken met Koch over zijn schrijverschap, zijn romans en over het boekenweekgeschenk.

Lees meer

 

Facebookpagina Van Maerlantlyceum

Onze facebookpagina is vernieuwd!

Lees meer

 

Nieuwe overgangsnormen

De overgangsnormen voor leerjaar 1 t/m 6 zijn aangepast.

Lees meer

 

Uitleen chromebooks

Na de eerstkomende PW/SE-week is het alleen nog mogelijk om een Chromebook te lenen in de mediatheek of huiskamer op je eigen leerlingpas.

Lees meer

 

Hoofdluis in opmars

Van een basisschool in de regio Eindhoven ontvingen wij een 'brandmail' m.b.t. de enorme toename van het aantal gevallen hoofdluis. Niet alleen op de basisscholen, maar ook op de scholen voor voortgezet onderwijs. Volgens het RIVM is het een landelijk fenomeen en is de toename waarschijnlijk het gevolg van het maken van selfies en de 'hugs' die op dit moment erg 'in' zijn.

Wat kunnen jullie zelf doen?

Lees meer

 

Jouw GGD

Vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waarover je niet zo gemakkelijk praat... Steeds meer jongeren, ook in onze regio, vinden het antwoord op hun vragen over gezondheid.

Lees meer

 

 

 

Mededelingen vanuit het decanaat

 

Digitaal magazine over studiekeuze

Wat is het verschil tussen een hogeschool en universiteit? Wat kost studeren? Hoe werkt de selectieprocedure bij fixusopleidingen? Relevante onderwerpen als je aan de slag gaat met je studiekeuze.

Lees meer

 

Workshop tussenjaarplan

Op maandagavond 27 november vindt de Workshop Tussenjaarplan met open inschrijving plaats bij Wageningen University.

Deze workshop is bedoeld voor scholieren die een tussenjaar willen nemen na het eindexamen en voor de invulling hiervan een persoonlijk plan willen maken samen met hun ouders/opvoeders.

Lees meer

 

Informatieavond studie & autisme

Lees meer

 

 

 

Uitnodiging

 

European Youth Event

Op 1 en 2 juni 2018 is er in het Europarlement in Straatsburg een groot event:

EYE (European Youth Event). Dit event wordt bezocht door meer dan 8.000 Europese jongeren. Tijdens dit event kun je o.a. mee

praten over ideeën voor de toekomst van Europa, ontmoet je beleidsmakers en worden ideeën, perspectieven en innovatieve oplossingen uitgewisseld met betrekking tot jongeren.

Lees meer

 

Aischylos

Zaterdag 25 november a.s. is het weer zover! Scholieren uit Vlaanderen, Wallonië, Duitsland en Nederland beginnen weer met het instuderen van een klassieke Griekse tragedie. Deelname staat open voor elke bovenbouwleerling.

Lees meer

 

Van de ouderraad

Opnieuw komt Marina van der Wal een lezing geven, gebaseerd op haar net verschenen boek "Vrij(be)wijs". We zijn in overleg over maandag 11 december en hebben goede hoop dat we dit geregeld krijgen.

Lees meer

 

Artemis de voorstelling

Over een aantal weken speelt Artemis de voorstelling in Tilburg en Eindhoven. Daarvoor zijn ze op zoek naar jongeren van 14-18 jaar oud die mee mogen spelen in de voorstelling. Hun vraag is: zijn er leerlingen die het leuk zouden vinden om twee keer te komen repeteren en vervolgens 4 avonden voorstellingen te spelen in de Neiuwe Vorst in Tilburg of het Pand P theater in Eindhoven?
Lees meer

 

NOC*NSF Talentdag

Het Van Maerlantlyceum helpt de sportbonden en NOC*NSF mee in de zoektocht naar nieuw talent! Heb jij het in je?

Lees meer

 

Gemeente Eindhoven heeft jouw hulp nodig!

De binnenstad van Eindhoven (de 'rode steentjes' en het Stratumseind) gaat op de schop. Hoe de nieuwe binnenstad eruit gaat zien? Daar werken we de komende tijd vanuit het project Boeiende Binnenstad aan met bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Iédereen mag met ons meedenken. Dus ook leerlingen van het Van Maerlantlyceum!

Lees meer