Samen voor de Voedselbank

Na de succesvolle editie van 'Samen voor de Voedselbank' afgelopen jaren, slaan diverse partijen, waaronder het Van Maerlantlyceum, de handen ook dit jaar weer ineen. Het doel is duidelijk: we willen zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Onze school is ook dit jaar weer één van de inleverpunten.

Helaas moet een groeiend aantal mensen een beroep doen op ondersteuning door de Voedselbank. Op dit moment helpt de Voedselbank zo'n vijfduizend gezinnen in Brabant, wat neerkomt op zo'n 13.000 personen. Een op de tien kinderen, dus maar liefst drie in elke schoolklas, leeft onder de armoedegrens.

De inzamelingsactie vindt plaats vanaf maandag 4 december tot en met vrijdag 15 december. Gedurende deze periode kunt u op maandag, dinsdag en donderdag tussen 8.00 en 21.00 uur en woensdag en vrijdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur op het Van Maerlantlyceum terecht om levensmiddelen te doneren aan de Voedselbank.

Doe dus vooral mee! Het zou fantastisch zijn als u iets zou willen doneren uit de hieronder weergegeven lijst van acht lang houdbare producten. We hopen dat, net als vorig jaar, een groot aantal van onze leerlingen tenminste één product wil meebrengen ter ondersteuning van deze actie. De Voedselbank hoopt op deze manier zoveel mogelijk producten in te zamelen voor Brabanders die het het hardst nodig hebben.

De lijst van levensmiddelen waar dringend behoefte aan is:

- Koffie

- Thee

- Soep

- Rijst

- Pasta

- Pastasaus

- Zoet beleg

- Lang houdbare melk

We hopen op een wederom succesvolle actie!!