November 2017

Mededelingen

 

 

Junior Med School

Op vrijdag 10 november heeft Dirk-Jan Teunissen, VWO-6, met een presentatie over "Stamcelbetrokkenheid bij tumorgenese" het Junior Med School programma afgesloten en zijn certificaat gehaald, wat direct toegang geeft tot de studie geneeskunde aan het Erasmus MC.

Lees meer

 

A2b bezoekt het Philips Lighting Application Center (LAC)

Op 22 november is groep A2b voor natuurkunde naar het Philips LAC geweest als onderdeel van de lesstof licht. Tijdens deze ochtend konden de leerlingen kennis maken met de mogelijkheden van licht.

Lees meer

 

Plato in de bovenbouw, V3 en V4

Het afgelopen schooljaar hebben leerlingen uit V3 en V4 de mogelijkheid gehad deel te nemen aan het project 'Plato in de bovenbouw'. Dit schooljaar gaan we Plato ook weer aanbieden. In tegenstelling tot Plato in de onderbouw kunnen in principe alle leerlingen meedoen.

Lees meer

 

Steward programma

Het steward programma loopt nu een jaar. Na een succesvolle start lijkt het nu te verslappen. We willen allemaal graag werken, leren en verblijven in een schone school. 

Lees meer

 

Rapporten

Deze week ontvangen jullie het rapport over periode 1. Er zijn verschillende aanpassingen gedaan ten opzichte van voorgaande jaren.

Lees meer

 

Paarse vrijdag

Sinds 2010 wordt op scholen in Nederland paarse vrijdag gevierd. Leerlingen en docenten dragen paarse kleding om te laten zien dat ze oké zijn met alle genders en seksuele oriëntaties.

Lees meer

 

Samen voor de Voedselbank

Na de succesvolle editie van 'Samen voor de Voedselbank' afgelopen jaren, slaan diverse partijen, waaronder het Van Maerlantlyceum, de handen ook dit jaar weer ineen. Het doel is duidelijk: we willen zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Onze school is ook dit jaar weer één van de inleverpunten.

Lees meer

 

 

Mededelingen vanuit het decanaat

 

Digitale profielkeuze programma voor de derde klas: ''Keuzeweb''

Leerlingen uit de derde klas gaan aan de slag met hun profielkeuze.

De komende 10 weken zal er in de mentorlessen aandacht worden besteed aan het maken van een passende profielkeuze.

Zij zullen zelf met het digitale programma keuzeweb gaan werken.

Lees meer

 

Open Dagen kalender

Wil je weten hoe de sfeer is op een hogeschool of universiteit? Bezoek dan eens een open dag, ga proefstuderen of loop een dagje mee.

Lees meer

 

 

Uitnodigingen

 

Tafeltjesavond

Oud-leerlingen komen op 13 december vertellen over hun studie, het studeren, op kamers wonen, studiekeuze, etc.

Belangrijke informatie uit de eerste hand.

Lees meer

 

Algemene Ledenvergadering Ouderraad

Op maandag 11 december van 19:00 uur tot 19:30 uur is de algemene ledenvergadering van de ouderraad, waarbij u kunt aanschuiven.

Lees meer

 

Thema-avond VRIJ-bewijs

Marina van der Wal komt op maandag 11 december een lezing verzorgen over een onderwerp dat ons allemaal bezig houdt! In mijn eigen woorden: "Hoe help ik mijn kind gevraagd of ongevraagd op weg richting een VRIJ-bewijs!"  

Lees meer