Mei 2019

Algemeen

 

Oproep galahulp 
Ben jij een leerling uit de voor-examenklassen en wil jij graag helpen bij het gala?

Lees meer

 

Junior Med School

Róisín McCormack (v4d) heeft zich weten te selecteren voor de Erasmus Junior Med School aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Komende zomervakantie gaat zij al twee weken colleges volgen en practica doen.

Lees meer

 

First Lego League!

Komend najaar gaat het Van Maerlant meedoen met de First Lego League (FLL).

De FLL is een wedstrijd voor teams met een leeftijd van 10-15 jaar. De wedstrijd bestaat uit twee delen; programmeren en het uitvoeren van een project.

Lees meer

 

Gastlessen M&O en bedrijfseconomie

In de afgelopen weken hebben alle leerlingen uit v5 en v4 met management & organisatie of bedrijfseconomie meerdere gastlessen gekregen van externe gastsprekers die door onze leerlingen of onze docenten werden uitgenodigd om in het kader van Brainport een realistische aansluiting te creëren tussen de lesstof van m&o en of bedrijfseconomie en de praktijk.

Lees meer

 

Young Radical: night at the museum

Op zaterdagavond 25 mei tussen 20.00 – 00.00 uur is het Van Abbemuseum de hele avond exclusief geopend voor leerlingen van de 3e t/m 6e klas van de middelbare school (t/m 19 jaar)! Zegt het voort!

Lees meer

 

Festival Klassiek op de Campus

Het bekende muziekfestival Muziek op de Dommel werd in 2017 voor het laatst gehouden. Op 2 juni komt dit festival terug in een nieuw jasje: Klassiek op de Campus! Vanuit heel Nederland en daarbuiten komen studentenorkesten en –koren naar de campus van de TU Eindhoven om de hele dag lang lichte, toegankelijke klassieke muziek te laten horen.

Lees meer

 

Overlast achterzijde school

In toenemende mate ondervinden we hinder en overlast van (groepjes) leerlingen die zich ophouden op het bordes aan de achterzijde van onze school (hard praten, muziek, roken e.d.). Dit werkt met enige regelmaat ook verstorend op de lessen in de lokalen aan de parkzijde.

Lees meer

 

 

Uitnodiging

 

Plato Atelier avond

Op maandagavond 3 juni a.s. bent u van harte uitgenodigd voor :

"AGORA" EN "GOING INTO THE FUTURE"

Lees meer

 

 

Mededeling vanuit het decanaat

 

Sneakpreviews van aantal opleidingen

Via filmpjes, opdrachten en minicolleges kan je op een laagdrempelige manier kennismaken met de opleiding waarna de stap om een dagje mee te lopen, of te komen proefstuderen een stuk makkelijker wordt.

Lees meer