Young Talent Tour

Op dinsdag 16 mei 2017 startte tijdens de Dutch Technology Week de Young Talent Tour (onderdeel van de Young Talent Day). Tien geïnteresseerde havo-4 leerlingen brachten een bezoek aan bedrijven voor een ontmoeting met jonge professionals.

Om dit bezoek zo goed mogelijk voor te bereiden moesten leerlingen nadenken over wat ze nou belangrijk vinden in hun toekomstige baan. In onderstaand schema staat de voorbereiding schematisch weergegeven. Eindresultaten van de leerlingen worden gematcht met de deelnemende bedrijven (Xycarb, Brunel, AAE/MTN/ PANanlytical, KMWE, ASML, DAF trucks, De volksbank, Eriks, Huijbregts en VDL groep).

Tijdens de  Young Talent Tour mochten leerlingen een kijkje nemen in de keuken van twee bedrijven, voor sommige leerlingen de eerste keer dat ze een werkende productieomgeving zien.  Tijdens  de tour hebben leerlingen gehoord hoe het is om in de technologie te werken, wat de relatie is tussen de opleiding en het werk en welke carrièremogelijkheden er zijn. Daarmee verbreden ze de basis voor hun loopbaan- en studiekeuze. De leerlingen hebben laagdrempelig contact gemaakt met Young Professionals in een technische omgeving en hebben zo kennis gemaakt met een mogelijke toekomstige werkplek. Een leerzame dag!