Presentatieavond profielwerkstuk

Op 5 april werd de afsluitende profielwerkstukpresentatie avond gehouden.

Leerlingen van havo 5 en vwo 6 hebben op deze avond aan zo´n 170 bezoekers hun prestaties gepresenteerd.

Sommige in de vorm van een PowerPoint in een lokaal, anderen achter een "kraampje" waar zij hun onderzoek presenteerden.

Aan het eind van deze inspirerende avond werd de publieksprijs uitgereikt, bezoekers konden via een stemknikker hun stem uitbrengen op hun favoriete presentatie.

De prijzen bij de havo leerlingen waren voor Guusje Baetsen en Roos Hezemans, met hun profielwerkstuk Stad vs Dorp, voor geschiedenis en aardrijkskunde, zij kregen de meeste stemmen, de tweede plaats was voor Cédric Louwers en Yvette Broeksteeg, De verschillen tussen de mannengevangenissen in Nederland en de Amerika, gemaakt bij geschiedenis.

Bij vwo was de eerste prijs voor Juul Prinsen en Mees van den Hoogen, Je lijf als Canvas, het profielwerkstuk gemaakt voor het vak tekenen kreeg veel stemmen. Tweede werden Dominic van Asseldonk en Miel van Brekel met het werkstuk Wat is de invloed van Terroir (specifiek: de bodem) op de wijn gemaakt van de Nebbiolo druif in het gebied Barolo? en Zit de Nederlandse drinker te wachten op de specifieke kennis over wijnen?