Kangoeroewedstrijd

Woensdag 17 mei was het eindelijk zover. De uitslag van de KANGOEROEwedstrijd is bekend gemaakt. Alle brugklassers hebben meegedaan aan de BRAIN versie van deze wiskunde-olympiade en ook een aantal ouderejaars. Dit schooljaar zijn er weer verschillende leerlingen die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd.

Anne Liebrand en Pim Gimbel waren de beste brugklassers.

Van de tweedeklassers haalden Joep Kratsborn (V2) en Eszter Beregszaszi (H2) de hoogste score.  Joep behoort zelfs tot de beste 100 vwo-2 leerlingen van Nederland! Daarom is hij uitgenodigd om in september van dit jaar mee te doen aan de junior wiskunde-olympiade op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voor hem is dit al de tweede keer dat hij mag meedoen.

Ook hebben een aantal leerlingen uit leerjaar 3 t/m 6 meegedaan aan de PROF versie van de kangoeroewedstrijd.  Wouter Heemstra (V3) en Robin van Velzen (V4) haalden daar de hoogste score.

Het is Wouter Heemstra uit G3b gelukt om via een wildcard door te dringen tot de finale van de wiskunde olympiade. Er hebben duizenden leerlingen deelgenomen aan de voorrondes en het is een grote prestatie om door te dringen tot de finale. De komende weken gaat Wouter zich op de Tu/e voorbereiden op de finale. Hij gaat daar een speciaal trainingsprogramma volgen. Wij wensen Wouter heel veel succes en uiteraard de welverdiende felicitaties!

Allemaal gefeliciteerd met de behaalde resultaten. We hopen dat jullie volgend jaar weer meedoen en dat we weer mogen rekenen op een grote deelname uit leerjaar 2 t/m 6.