Mededelingenblad mei 2017

Mededelingen

 

Presentatieavond profielwerkstuk

Op 5 april werd de afsluitende profielwerkstukpresentatie avond gehouden.

Leerlingen van havo 5 en vwo 6 hebben op deze avond aan zo´n 170 bezoekers hun prestaties gepresenteerd.

Lees meer

 

Young Talent Tour

Op dinsdag 16 mei 2017 startte tijdens de Dutch Technology Week de Young Talent Tour (onderdeel van de Young Talent Day). Tien geïnteresseerde havo-4 leerlingen brachten een bezoek aan bedrijven voor een ontmoeting met jonge professionals.

Lees meer

 

Hoe is het om blind te zijn?

In de week van 12 en 19 juni komt Joke Clazing in alle tweede klassen tijdens de biologieles dit verduidelijken.
Lees meer

 

Excursie Steyl

In het kader van de lessen biologie, aardrijkskunde en levensbeschouwing gaan de havo/vwo brugklassen een dag op excursie. De reis gaat naar de plaats Steyl (bij Venlo). 

Lees meer

 

Junior Med School

Daniël Datema (v4d) heeft zich weten te selecteren voor de Erasmus Junior Med School aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Komende zomervakantie gaat hij al twee weken colleges volgen en practica doen.

Lees meer

 

DVD's muziekavonden

De DVD's van de muziekavonden kunnen worden opgehaald in de mediatheek!

 

Even voorstellen..

Mijn naam is Bojan Manasijev, ik ben 22 jaar en wonend in de oudste stad van Nederland: Nijmegen.

Lees meer

 

Geniale roadtrip

Doe je zelf een plezier en redeneer als Einstein: logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Het is dus meer dan verstandig om woensdagmiddag 24 mei een bezoek te brengen aan benedengymzaal. Vanaf 16 uur start daar een middag vol beeldende, muzikale en poëtische verrassingen. Goed voor een roadtrip langs alle zonbestemmingen van de fantasie.

Lees meer

 

Analyse muziek

Analyse muziek; altijd leuk!
Lees meer

 

Kangoeroewedstrijd

Woensdag 17 mei was het eindelijk zover. De uitslag van de KANGOEROEwedstrijd is bekend gemaakt. Alle brugklassers hebben meegedaan aan de BRAIN versie van deze wiskunde-olympiade en ook een aantal ouderejaars. Dit schooljaar zijn er weer verschillende leerlingen die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd.

Lees meer

 

Huisvesting

16 mei jl. heeft in de gemeenteraad de bespreking plaatsgevonden van de herijking van het Integraal Huisvestingsplan 2016-2019, waarvan de plannen voor het Van Maerlantlyceum deel uitmaken.

Lees meer

 

 

 

Cultuur

 

Uitwisselingsreis China

Op 8 mei hebben de leerlingen en ouders/verzorgers die naar de informatie avond zijn geweest een mail ontvangen. In deze mail staat het inschrijvingsformulier en tot wanneer je je kunt aanmelden.