Een Eeuw Eindhoven

In de periode van woensdag 29 maart t/m 21 april 2017 (wk 13 t/m 16) zullen alle tweedejaars havoleerlingen werken aan het project 'Een Eeuw Eindhoven'. Het is een vakoverstijgend project van de vakken biologie, Nederlands en geschiedenis. Centraal in het project staat het stadje Eindhoven dat na de tweede industriële revolutie grote veranderingen doormaakt.

Wat waren deze veranderingen, waardoor werden ze veroorzaakt en welke gevolgen hadden deze veranderingen voor mens en natuur, zijn zomaar wat onderwerpen die aan bod zullen komen. Tijdens het project werken de leerlingen aan individuele opdrachten, maar ook aan groepsopdrachten. Zij zullen in de directe omgeving een echt veldonderzoek doen en een bezoek aan het Philipsfabriekje brengen. Kortom, een heel gevarieerd programma dat zich richt op de directe omgeving en belevingswereld van de leerlingen.