Mededelingenblad juni 2017

Mededelingen

 

Geslaagd!

De resultaten van het eerste tijdvak zijn bekend.

Lees meer

 

Gala

Op donderdag 1 juni was het dan zover. Na een periode van blokken en veel stress, konden onze eindexamenleerlingen zich helemaal laten gaan op het galafeest. En wat voor een ontlading gaf dat?

Lees meer

 

Jaarafsluiting onderbouw (klas 1,2 en 3)

Vanwege een sterk teruglopende opkomst bij schoolfeesten zijn we samen met de mentoren van de tweede klas gaan filosoferen over een alternatieve feestelijke afsluiting van het schooljaar. Een nieuw idee is geboren!

Lees meer

 

DUO Onderwijsonderzoek

In de maand juni gaat DUO Onderwijsonderzoek een imago-onderzoek voor onze school doen. Aan de hand van interviews en vragenlijsten voor docenten van groep 8, ouders van leerlingen van groep 8, onze brugklasleerlingen en hun ouders worden de beweegredenen in kaart gebracht die ouders en leerlingen ertoe (hebben) doen besluiten wel of niet voor het Van Maerlantlyceum te kiezen. 

Lees meer

 

United World College

Nynke Ham uit V4c is toegelaten tot het prestigieuze United World College: een brede internationale educatieve beweging die zich inzet voor vrede en duurzaamheid door middel van onderwijs.

Lees meer

 

Kermis bij het vak Art&Technology

Leerlingen van atheneum en gymnasium 2 hebben bij het vak Art & Technology een kermisattractie uitgewerkt.

Lees meer

 

NK Striptekenen

Kun jij goed strips tekenen? Ben je tussen de 9 en 17 jaar oud? Dan is het Nederlands Kampioenschap Striptekenen iets voor jou!

Lees meer

 

Steward programma

Het steward programma is gestart in november. Als opstart hebben alle leerlingen van de school een theorieles gekregen. De leerling die steward zijn, havo-4 en vwo-5, hebben ook  een praktijkles gehad. Volgend schooljaar zijn er "nieuwe" leerlingen steward, de huidige havo-3 en vwo-4 leerlingen.

Lees meer

 

The Big Challenge

Dit schooljaar hebben leerlingen van het Van Maerlantlyceum wederom deel genomen aan de internationale online wedstrijd The Big Challenge.

Lees meer

 

Onderzoek motivatie V5

Vanuit de lerarenopleidingen aan de TU/e en de RU heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar de motivatie van leerlingen voor de vakken Wiskunde A en Nederlands op vwo 5.

Lees meer 

 

Stichting Landmerk

Gymnasiaste Sam Snoeijen (klas 5)  is  toegelaten tot het Honours Programma van Stichting Landmerk. Stichting Landmerk  leert jonge denkers op hoog niveau studeren, spreken en schrijven over de grote vragen van het leven.

Lees meer

 

 

 

 

Uitnodigingen

 

Atelieravond

Aankomende maandag 26 juni zal er om 20.30u een voorstelling plaatsvinden van alle kunstatelier leerlingen in de gymzaal.

Lees meer

 

 

Cultuur

 

Excursie Prehistorisch Dorp

De leerlingen van vwo 4 met geschiedenis in hun pakket zijn afgelopen maandag naar het preHistorisch Dorp geweest. Zij hebben daar gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) in Eindhoven uitgebeeld en vastgelegd op foto.  

Lees meer

 

Excursie Nijmegen

Het traditionele uitje naar Leiden, Rijksmuseum van Oudheden en Naturalis, voor de gymnasium-brugklassen kon dit jaar niet doorgaan. Het alternatief is een uitstapje naar Nijmegen geworden. De ruim negentig leerlingen hebben gedurende de dag drie locaties bezocht : het Afrikamuseum, het MuZIEum en Museum het Valkhof.

Lees meer