Kangoeroewedstrijd 21 maart, doe mee!

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 55 landen. Deze olympiade bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht.

En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog prijzen winnen ook ...

Op het Van Maerlantlyceum doen alle brugklassers mee aan de Kangoeroewedstrijd.

Leerlingen uit hogere klassen kunnen zich (uiterlijk 15 februari) opgeven bij hun wiskundedocent. We stellen jullie deelname ook zeker op prijs! De wedstrijd vindt plaats op donderdag 21 maart tijdens het 4e en 5e lesuur.