Januari 2019

Algemeen

 

Open Dag

Een aantal van jullie zit al weer enkele maanden op het Van Maerlant, anderen al één of meerdere jaren. De sfeer op onze school is goed, en dat komt volgens ons zeker ook door de grote bereidheid van heel veel leerlingen om op allerlei manieren mee te helpen: of het nu gaat om cakes bakken voor de Open Dag, het begeleiden van groep 8-ers op de LMHVMLK of het helpen bij andere activiteiten die op school worden georganiseerd. 

Lees meer

 

Muziekavonden!

De muziekavonden zijn weer aanstaande! Op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 februari opent het Parktheater de deuren voor het Van Maerlantlycem.

Lees meer

 

Kangoeroewedstrijd, 21 maart, doe mee!

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 55 landen. Deze olympiade bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau.

Lees meer

 

 

Mededelingen vanuit het decanaat

 

Gezocht: talentvolle vwo-4 leerlingen die geneeskunde willen gaan studeren.

Het Erasmus MC biedt de mogelijkheid aan 22 talentvolle vwo-4 leerlingen (uit heel Nederland) om toegelaten te worden tot de 'Junior Med School'.

Lees meer

 

Beroepsbeoefenaars gezocht voor de beroepenmarkt

Ook dit schooljaar organiseren we een beroepenmarkt voor de leerlingen van havo en vwo klas 3 t/m 6.

De beroepenmarkt wordt gehouden op woensdag 27 maart op het Van Maerlantlyceum, het start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Lees meer