Jet-Net

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. In Jet-Net werken bedrijven samen met havo- en vwo-scholen. Doel is het onderwijs in de exacte vakken aantrekkelijker te maken, en de beroepsperspectieven in industrie en technologie beter zichtbaar te maken. Meer informatie hierover kan men vinden op de site www.jet-net.nl. In het kader van Jet-Net organiseert Philips Eindhoven samen met onze school weer een aantal activiteiten.

Voor havo 3/4/5 en voor vwo 3/4/5/6 worden workshops georganiseerd door Philips Jet-Net.
Kijk op de website van het Van Maerlantlyceum welke workshops er georganiseerd worden en voor welke doelgroep. Heb je interesse dan kun je je aanmelden bij mw A. Vermeijlen, docente scheikunde of mail naar a.vermeijlen@vanmaerlantlycem.nl.

Op dinsdagmiddag 7 februari vindt het debat plaats: Meet the Boss, dit jaar was er alleen nog plaats in het Nederlands.
Voor de derde klas de volgende workshop: Jet-Net Experience Day op dinsdag 14 februari.
De workshop octrooien voor VWO-4/5 vindt plaats op dinsdag 7 maart.
Voor Havo-4 wordt er een workshop Perceptie en Stimulatie bij Philips gerealiseerd op dinsdag 6 april.
Verder zal er voor de brugklassen een gastles 'Bouw je eigen game' georganiseerd worden in een van de proefwerkweken. Hier zullen de brugklasleerlingen zelf aan de slag gaan met het maken van een spel op hun eigen mobiele telefoon.

Er wordt niet alleen samengewerkt met Philips, maar ook met ASML. Met een maximum van 30 leerlingen kunnen we het nieuwe Experience Center gaan bezoeken (datum is nog niet vastgelegd). Interesse? Meld je aan bij Mw. Vermeijlen.

Universiteiten
Ook de Universiteiten bieden een aantal extra mogelijkheden voor vwo-scholieren om zich verder te ontwikkelen in Bèta, zoals de TU Eindhoven, Universiteit Utrecht, Universiteit Wageningen en Universiteit Nijmegen. Kijk bij activiteiten universiteiten en hogescholen voor diverse masterclass activiteiten en hulp bij profielwerkstukken.
Speciale activiteiten: maart/april 2017 onderzoeksdag vwo-4; augustus 2017 vwo-werkweek (scheikunde) voor 2 vwo-5 leerlingen.

Meer informatie en aanmelden voor deze activiteiten kun je terecht bij Mw. A. Vermeijlen, docente scheikunde of mail naar a.vermeijlen@vanmaerlantlyceum.nl

Project Biosensoren
Samen met de faculteit Biomedische Technologie zijn we een project (OGO, ontwerp gericht onderwijs) aan het opzetten voor vwo-5 leerlingen op het gebied van biosensoren. De bedoeling is dat leerlingen dan kunnen deelnemen aan het event van SensUs op 8 en 9 september 2017 op de TUe. Op deze manier komen leerlingen in aanraking met de wereld van Biosensoren en met de Universiteit. We willen in periode 4 (29 maart) gaan starten en het project zal bestaan uit een aantal trainingen op de TU en vergaderingen (op school) om tot een product te komen. Meer informatie over het event op de website van SensUs. Meer informatie over het project of opgeven (max 10 deelnemers) bij Mw. Vermeijlen.