Februari 2019

Algemeen

 

Wiskundewedstrijd in Maastricht

Op zaterdag 26 januari hebben Melvin, Ralph, Robin en Willem uit vwo-6 deelgenomen aan de 25e international Mathematical Modeling Competition. 2,5 uur hebben ze gewerkt aan 5 uitdagende opgaven.

Lees meer

 

Grote-Ken-Je-Klassiekenquiz

Wist u dat je van de filosoof Pythagoras geen bonen mocht eten? Dat de Griekse staatsman Pericles aan de pest stierf en dat de Romeinse dichter Catullus op het zelfde moment van zijn meisje hield als haar haatte? De leerlingen uit V5 van het van Maerlantlyceum, Simon Bergman, Matthijs Buise, Stan Delaert en Hugo Pendavingh wisten het allemaal!

Lees meer

 

Junior Med School

Jolien Peeters (v4d) en Róisín McCormack (v4d) zijn door onze school voorgedragen om deel te nemen aan de selectieprocedure van de Junior Med School in Rotterdam.

Lees meer

 

Genderneutrale toiletunit

Het Van Maerlantlyceum wil een school zijn waar iedereen zich welkom voelt en waar elke leerling en medewerker zichzelf kan zijn. Wij willen ook drempels verlagen en vinden het belangrijk dat iedereen een keuze heeft.

Lees meer

 

Vakantierooster 2019/2020

Lees meer

 

 

Uitnodiging

 

Presentatieavond profielwerkstuk

Op woensdagavond 20 maart a.s. presenteren de leerlingen van havo-5 en vwo-6 hun profielwerkstuk. De avond begint om 19.00 en duurt tot ca. 21.00 uur.

Lees meer

 

 

Mededelingen vanuit het decanaat

 

Giving Back Debat Toernooi

Onze huidige samenleving kenmerkt zich door een hoge mate van mondelinge interactiviteit: vergaderen, onderhandelen, telefoneren, lobbyen, presenteren, interviewen, verkopen en pleiten. Steeds vaker wordt het belang erkend van het ontwikkelen van vaardigheden op dit gebied.

Lees meer

 

Máxima Belevingsdag

Tijdens de Máxima Belevingsdag hebben elf havo 4/5 leerlingen een halve dag ervaren wat werken in het ziekenhuis betekent. In een witte jas zijn onze leerlingen actief aan de slag gegaan.

Lees meer