Contactleerlingen

Contactleerlingen (gepest/buitengesloten)

Op initiatief van bovenbouwleerlingen is voor leerlingen die gepest of buitengesloten worden, naast de mentor, nu ook de mogelijkheid om hiervoor hulp te zoeken bij leeftijdgenoten. Zo hopen we de drempel te verlagen en nog meer kinderen te kunnen ondersteunen. Een prachtig initiatief!

 

 

 

Contactleerlingen

Wij zijn vier leerlingen uit de bovenbouw, de zogenaamde contactleerlingen. Wij bieden leerlingen die zich gepest of buitengesloten voelen een luisterend oor. Soms hebben ze behoefte om met iemand van ongeveer dezelfde leeftijd die ook zelf op school zit, te praten. Ze kunnen vrijblijvend een gesprek aanvragen en zelf kiezen of ze met een jongen of een meisje willen praten. Zo kunnen ze bespreken waar ze mee zitten zonder dat ze het tegen de mentor hoeven te zeggen en/of dat meteen de hele klas het weet.

Alle brugklassen hebben in de eerste week van de tweede periode een voorlichting over pesten en dit project gehad die ook door ons verzorgd werd. Maar alle leerlingen uit alle leerjaren zijn welkom bij ons!

Wij worden ondersteund door de vertrouwenscontactpersonen van onze school.

Ons email-adres: contactleerlingengepest@vmledu.nl
Met vier leerlingen beheren wij dit email-account. Je kan hier niet alleen gesprekken aanvragen, maar ook al je vragen zijn welkom en wij beantwoorden je email graag.


Twijfel niet als je met een probleem zit en mail ons!

Vera Frijters, Dirk-Jan Teunissen, Aart Rozendaal en Sam Snoeijen