April 2018

Mededelingen

Girlsday

Op 10 april jl. was het Girlsday bij Philips waarbij de girls die interesse hebben in bèta & techniek, van A3a/A3b- G3a/G3b en H3b op ontdekkingstocht gingen naar wat er allemaal gebeurt in zo'n groot technologisch bedrijf als Philips.

Lees meer

 

Geschiedenisquiz

Onlangs hebben Floris Durville en Jochem Commissaris namens het VML deelgenomen aan de finale van de landelijke geschiedenisquiz in Den Bosch.

Lees meer

 

Gymnasiumdag

Op vrijdag 1 juni 2018 organiseert de sectie Klassieke Talen een Gymnasiumdag. De Gymnasiumdag zal in het teken staan van de klassieke talen en de klassieke cultuur, maar ook streven we naar verbroedering van de gymnasiumleerlingen uit de verschillende jaarlagen.

Lees meer

 

GSA

GSA betekent Gay Straight Alliance. De GSA zorgt ervoor dat iedereen zich gelijk en veilig kan voelen op school. De GSA streeft naar gelijkheid.

Lees meer

 

Culturele dienstplicht H3a

Klas H3a krijgt dinsdagochtend een wel heel bijzonder cadeautje. Fotograaf Barbara Visser geeft de klas een lezing en workshop. Waarom? Barbara Visser noemt het 'culturele dienstplicht'. Zij vindt met de Koninklijke Academie van Kunsten dat organisaties die subsidie krijgen een gebaar moeten maken naar de gemeenschap.

Lees meer

 

Vervanging afdrukapparatuur

In de meivakantie wordt de afdrukapparatuur in school vervangen. Niet alleen vervangen we daarbij de huidige apparaten, maar gaan we ook een verdere slag maken met de uitrol van zgn. 'follow-me' machines.

Lees meer

 

Zorgplicht veiligheid op school

Vanaf schooljaar 2015-2016 is het, door de wet 'Zorgplicht veiligheid op school', voor scholen verplicht om elk jaar de sociale veiligheid op school te onderzoeken onder een representatief deel van de leerlingen en ouders. Een analyse van de tevredenheid is een startpunt voor het bepalen van verbeterpunten voor onderwijskwaliteit.

Lees meer

 

Workshops pittige puber

In samenwerking met de gemeente Eindhoven biedt Stichting Halt u kosteloos de workshops Pittige pubers aan!

Lees meer

 

Lezing: Sociaal-emotionele weerbaarheid bij mensen met autisme

Lees meer

 

 

Mededelingen vanuit het decanaat

 

Kennismaken via de Online Experience, Universiteit Leiden

De Online Experience is een proefstudeermodule waarbij leerlingen korte kennisclips kunnen bekijken en vragen over de inhoud kunnen beantwoorden. Een perfecte manier om verdiepend kennis te maken met enkele van onze Engelstalige bacheloropleidingen.

Lees meer

 

 

 

Uitnodiging

 

Examenpositie tekenen en poëziemiddag

Wat is er precies te doen? Wie woensdagmiddag even de school binnenwipt, kan om te beginnen zijn hart ophalen bij de examenexpositie van de sectie tekenen. Deze wordt gecombineerd met een presentatie van de mooiste poëzieposters en de beste gedichten van dit jaar.

Lees meer

 

In memoriam-tentoonstelling over de kinderen van Bullenhuser Damm

Waarom is het verhaal van Anne Frank heel bekend en dat van Lex en Edo Hornemann maar een beetje? Wat bewoog de nazi-artsen om medische experimenten op deze jongens uit te voeren? En waarom is het in 2018 nog steeds een goed idee om bij dit soort vragen stil te staan? Dinsdag 15 mei vertellen Vera Frijters, Emma Schleipen en Ceder Stompff erover bij de opening van de tentoonstelling 'De kinderen van Bullenhuser Damm'.

Lees meer

 

 

Bike2School

In opdracht van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Overijssel doet de Technische Universiteit Eindhoven, samen met Universiteit Twente onderzoek naar fietsgedrag onder jongeren van 12-20 jaar. Met het project 'Bike2School' wordt onderzocht hoe jongeren gestimuleerd kunnen worden om de fiets te blijven gebruiken in plaats van over te stappen naar het OV, brommer/scooter, auto, etc.

Lees meer

 

 

 

 

Cultuur

 

Excursie Antwerpen

Op dinsdag 15 mei gaan wij met de biologieleerlingen van HAVO-4 en VWO-5 op excursie naar Antwerpen.

Lees meer