Mededelingenblad april 2017

Mededelingen

 

Praktisch schoolexamen Antwerpen ZOO

Op dinsdag 9 mei gaan wij met de biologieleerlingen van HAVO-4 en VWO-5 op excursie naar Antwerpen. In het kader van het schoolexamen biologie bezoeken wij de bekende ZOO in het centrum van de stad.
Lees meer

 

Stichting Leergeld

Wat doen we?

Kinderen weer laten meedoen! Kinderen gaan mee op schoolreis, gaan sporten of krijgen muziekles.
Lees meer

 

Activiteitenweek 2e klas

De activiteitenweek stond in het teken van de Europese Unie. Elke klas heeft een land uit de EU vertegenwoordigd.
Lees meer

 

Activiteitenweek 3e klas

Vorige periode zijn de leerlingen van de 3e klassen volop bezig geweest met hun profielkeuze. Ze hebben hun voorlopige profielkeuze al gemaakt en in april moet de definitieve profielkeuze worden ingeleverd.
Lees meer

 

Junior Med School

Daniël Datema (v4d) is door naar de laatste selectieronde  voor de Erasmus Junior Med School.

Lees meer

 

Triple P cursussen - Positief opvoeden

Opvoeden kan heel leuk zijn, maar de meeste ouders hebben ook ontdekt dat het niet altijd een feest is. Dat is heel normaal. Ouders hebben vaak vragen en lopen tegen uitdagingen aan.

Lees meer

 

Van Abbedebat

Het debat is dood, leve het debat! Met die gedachte kwamen vorige week acht scholierenteams naar het Van Abbemuseum. Zij deden mee aan het tweede Van Abbedebat, een wedstrijd waarin leerlingen niet tegen maar met elkaar debatteren.

Lees meer

 

Ereveld Eindhoven komt tot leven

Een deel van de begraafplaats 'De Oude Toren' is in gebruik als militaire begraafplaats van het Gemenebest.
Er liggen 686 slachtoffers begraven, vrijwel allen oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Bijna vier/vijfde daarvan was onderdeel van de luchtmacht, en is gesneuveld bij luchtaanvallen tussen 1941 en 1944 boven dit deel van Nederland, of bij terugkeer uit Duitsland.

Lees meer

 

Project Artemis en Stedelijk Museum Den Bosch

Van Maerlant draait proef met project Artemis en Stedelijk Museum Den Bosch.

Lees meer

 

Speciale Muziekavond

Op 6 april was de speciale muziekavond. Op deze avond lieten de eindexamenleerlingen zich van hun beste kant horen, door een individueel optreden te verzorgen.

Lees meer

 

Europese Universiteiten

Heb je  interesse in een internationale studie?

Op 23 en 24 April komt een groep Europese universiteiten naar Nederland en België.
Lees meer

 

Zie en beleef een week vol techniek!

Als je opgroeit in een regio als Brainport, word je omringd door wondertjes van techniek en wetenschap. Maar deze uitvindingen en ontwikkelingen zijn niet altijd even goed zichtbaar aan de buitenkant.

Lees meer

 

 

Cultuur

 

Mataró - Spanje

Als buitenlandse reis had ik gekozen voor een uitwisseling naar Mataró, een stadje in Spanje vlakbij Barcelona. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!
Lees meer

 

Brescia - Italië

Van 5 tot 10 maart zijn wij dit jaar naar Brescia gegaan om weer met onze uitwisselingsstudenten herenigd te worden. Bij aankomst liep het al gelijk los en was het alsof je met de hele groep al jaren bevriend bent!
Lees meer

 

Rome - Italië

Wanneer ik terugdenk aan de Romereis, dan denk ik aan de enorme hoeveelheid moois die we hebben gezien. Het Pantheon, forum, Colosseum, Pompeii: alle grote publiekstrekkers hebben we wel gehad.

Lees meer

 

Moss - Noorwegen

Toen mij in laat 2016 de mogelijkheid geboden werd om vanuit school op uitwisseling te gaan met leerlingen uit een ver land, stond mijn keuze al vrij snel vast.

Lees meer

 

La Seyne Sur Mer - Frankrijk

Ik ben Derk Beemer uit V5C en ik heb een uitwisseling gehad met een groep leerlingen uit het Franse kustdorpje La Seyne Sur Mer.

Lees meer

 

La Seyne Sur Mer 2 - Frankrijk

Ondanks dat we om 6 uur al voor de school moesten verzamelen, hadden wij er zin in. Eindelijk weg van die eeuwige regen. Na een ritje met de bus en 2 uurtjes met het vliegtuig, kwamen we aan in Marseille met een heerlijk zonnetje.

Lees meer

 

Franse Taaldag

C'est reparti!! Meer dan 200 leerlingen hebben afgelopen dinsdag 4 april weer
deelgenomen aan de taaldag Frans op het Van Maerlantlyceum. De Franse taaldag
was een leuke en goed georganiseerde dag.

Lees meer

 

 

 

Uitnodigingen

 

Maatschappelijk bewuste scholier gezocht

Mijn naam is Eveline Stolk en ik werk bij WIJEindhoven.

Om die reden kom ik bij een oude dame op de Helmerslaan, vlak bij het Van Maerlantlyceum.
Lees meer

 

Tevredenheidsonderzoek

Jaarlijks worden op school ouder- en leerlingtevredenheidsonderzoeken gehouden. Deze onderzoeken zijn voor ons belangrijk om de kwaliteit van het onderwijs te meten.  

Lees meer

 

Alcohol- & drugsgebruik

Damn Yo organiseert kleinschalige homeparty's waarbij we met ouders willen praten over de onderwerpen alcohol en/of drugs onder jongeren. 

Lees meer

 

Onderzoek motivatie vwo-5

Vanuit de lerarenopleidingen aan de TU/e en de RU gaat er een onderzoek plaatsvinden naar de motivatie van leerlingen voor de vakken wiskunde A en Nederlands op vwo 5.

Lees meer

 

Bijeenkomst Klankbordgroep 

Op 15 mei organiseert de ouderraad wederom een klankbordavond, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tijdens deze avond bespreken ouders en vertegenwoordigers van de school een aantal aspecten met betrekking tot de organisatie van het onderwijs en de begeleiding van leerlingen.

Lees meer