Onze ouders

Debatteren

Onze klas verdedigde het standpunt dat de stad flink aangepakt moest worden; de mannen dood, de vrouwen en kinderen verkopen als slaven. Twee andere klassen waren het met ons oneens. Tijdens het debat merkte ik dat ik het best leuk vond om het woord te voeren en dat het ook goed lukte. Ik was niet de enige; onze klas won het debat.
Toen zijn we gaan zoeken of er ook een leuke landelijke debatwedstrijd voor de onderbouw was. Dat werd de UNICEF-debatwedstrijd. Uit onze klas deden twee teams mee.
Debatteren is niet alleen maar praten. Het is ook goed luisteren. En het helpt als je het nieuws een beetje volgt. Dat laatste merkten we heel goed tijdens het UNICEF-debat. Daar kregen we improvisatiestellingen en moesten we dus ter plekke argumenten bedenken. Spannend! Volgend jaar wil ik zeker weer meedoen. En ik niet alleen: mijn hele team!

Floris van Elen, deelnemer aan debatten