Ons onderwijs

Olympiadeschool

Zin in een uitdaging ?

Doe mee aan een Olympiade !!

De Olympiades zijn jaarlijkse wedstrijden in exacte vakken waar alle scholieren in de bovenbouw van havo en vwo aan mee kunnen doen. Naast de Kangoeroe wiskunde wedstrijd doen we ook mee aan de Biologie Olympiade Junior en de IJSO voor de onderbouw (klas 1,2,3).

Door de deelname aan meerdere Olympiades per jaar worden we een Olympiade school.

Dit houdt in dat er in het lesprogramma speciale aandacht gegeven wordt aan de voorbereidingen van de olympiades. Voor verschillende vakken is deelname verplicht en voor andere olympiades is deelname vrijwillig. Dit zal in de toekomst in het leerplan opgenomen worden.

Naast de unieke ervaring om in wedstrijdverband met een aantal vakgebieden bezig te zijn, is het ook een zeer goede voorbereiding voor het examen.

SLO (Stichting Leerplan Ontwikkeling) is de overkoepelende coördinator van acht nationale olympiades en is inhoudelijk betrokken bij de organisatie van zes olympiades.

Bij de activiteiten is te vinden welke olympiades er zijn en wanneer ze gehouden worden.

De  afgelopen jaren heeft het Van Maerlant lyceum succesvol deelgenomen aan diverse Olympiades. In 2004  won een team van 3 leerlingen de EUSO prijs. In 2010 werd een team van 4 leerlingen vierde bij de wiskunde olympiade. In 2009 werd Alex Blokhuis derde bij de  Nationale Scheikunde Olympia en in 2010 is hij  zelfs als eerste geëindigd. Ook  won Alex een bronzen medaille op de Internationale Olympiade in Cambridge (2009) en in Tokyo Japan (2010) .

Doe Mee!!

Heb je interesse om aan een of meerdere olympiades mee te doen, meld je dan aan bij jouw docent.