Winnaars wedstrijd slogan en logo bekend

Heel veel leerlingen reageerden op onze oproep voor het bedenken van een slogan en logo voor het 100 jarig bestaan van het Van Maerlantlyceum.

Alle leerjaren waren vertegenwoordigd en het niveau was hoog. Dat maakte dat het voor de jury, bestaande uit twee leerlingen, twee personeelsleden en de rector, een alles behalve makkelijke opgave was een keuze te maken.

Maar onder het toeziend oog van de lustrumcommissie werd op maandag 3 december jl. dan toch bepaald wie de winnaars zijn geworden.

Voor wat betreft het logo is er gekeken naar kleurcombinaties, stijl, het perspectief waarin het geplaatst moest worden, uitstraling, details en visuele vormgeving. Na een eerste selectie bleven 4 logo's over. Uiteindelijk is de jury tot een unanieme keuze gekomen:

Mees van der Weijden uit G1a is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het lustrumlogo.

Daarna was het aan de jury de beste slogan uit te kiezen. Hiervoor waren nog meer inzendingen binnengekomen dan voor de logo's. De slogans varieerden enorm; er zat veel humor bij, wijsheden en aansprekende woorden. Maar er waren toch vier slogans die er uit sprongen. Na veel wikken en wegen kwam ook hier een winnaar uit de bus: Jeroen Stöver uit V4d.

Zijn slogan was:

"Het Van Maerlant; zelfs na 100 jaar nog steeds uniek!"

De prijzen zijn inmiddels door een afvaardiging van de jury aan Mees en Jeroen uitgereikt.

Naast de winnaars zijn er nog twee eervolle vermeldingen:

Eline van Hoof (V5c) voor haar ontwerp van het logo en Joris Schekkerman (V5e) voor zijn slogan.